Komentara: 6
Pregleda: 3028

IT Klaster Subotica pokreće seriju stručnih predavanja

28.11.2021. u 12:30h
Sponzorisani sadržaj
U saradnji Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice, Ekonomskog fakulteta u Subotici i Subotičkog informatičko-tehnološkog klastera biće pokrenuta serija predavanja na ove dve visokoobrazovne ustanove.
IT Klaster Subotica pokreće seriju stručnih predavanja

Od kraja novembra, pa sve do maja meseca iduće godine, visokokvalifikovani stručnjaci iz kompanija članova subotičkog IT klastera će jednom mesečno održavati predavanja na srpskom i mađarskom jeziku. Predavanja će biti različitih tema koje se tiču informacionih tehnologija, a predavanja će biti otvorenog tipa za sve studente Subotice.

Teme o kojima će stručnjaci iz privrede govoriti studentima tiču se pripreme CV-a, motivacionog pisma, ličnog portfolia, ulaska u svet zaposlenih, digitalnog marketinga, internet mreža, različitih programskih jezika i programiranja, QA testiranja, projektnog menadžmenta i mnogih drugih oblasti.

Predavanja su otvorena za sve studente, ali i za srednjoškolce i sve zainteresovane ljude koji žele da čuju i nauče nešto od IT profesionalaca. Predavanja će se održavati jednom mesečno na obe obrazovne ustanove, a u planu je da se ova predavanja nastave i sledeće godine.

Cilj predavanja su bolje upoznavanje budućih stručnjaka sa privredom, ali i prilika svih budućih stručnjaka da upoznaju starije i iskusnije kolege, da dobiju znanje na poklon te se i bolje upoznaje šta je sve to što se radi u Subotici u domenu IT-a, kao i koja su sve to IT zanimanja danas prisutna u našem gradu.

Predstojeća predavanja su:

29. novembar (13:05h) na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija: Uvod u svet QA manualnih i automatskih testova - na mađarskom jeziku; predavač: ErdSoft d.o.o. Subotica

30. novembar (12h) na Ekonomskom fakultetu u Subotici: IT u Subotici i kako se pripremiti za prvi posao - na srpskom jeziku; predavači: IT Klaster Subotica i Infostud grupa

6. decembar (13:05h) na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija: Za 60 minuta napravi svoju React native mobilnu aplikaciju za Android i iOS - na mađarskom jeziku; predavač: Studio Present Subotica

7. decembra (12h) na Ekonomskom fakultetu u Subotici: Za 60 minuta napravi svoju React native mobilnu aplikaciju za Android i iOS - na srpskom jeziku; predavač: Studio Present Subotica

Zainteresovani za predavanja moraju se pridržavati epidemioloških mera. Organizatori zadržavaju pravo promene termina održavanja predavanja, a iste će biti dostupne na društvenim mrežama IT klastera i ove dve obrazovne ustanove.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 6
Pregleda: 3028
Povezane teme
it klaster subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.