Komentara: 6
Pregleda: 9390
Foto

"Inspirium" - prva pulmološka ordinacija u gradu

31.08.2021. u 14:30h
Sponzorisani sadržaj
U našem gradu je otvorena prva specijalistička pulmološka ordinacija “Inspirium”, koja će se, zahvaljujući dugogodišnjem kliničkom iskustvu dr Jove Katića, baviti prevencijom, dijagnostikom i lečenjem oboljenja pluća i ograna za disanje, a veći deo usluga će pružati i u kućnim uslovima.
"Inspirium" - prva pulmološka ordinacija u gradu

Akutni i hronični bronhitis, emfizem pluća, bronhijalna astma, upala pluća i plućne maramice, TBC pluća, bronhiektazije, gljivične i imunološke bolesti pluća, tumori pluća, bronha i plućne maramice, embolija i infarkt pluća, fibroza, voda u plućima ili u pleuralnom prostoru, Covid-19 pneumonija, kao i post-Covid pulmološke komplikacije su stanja koja se mogu lečiti u specijalističkoj ordinaciji "Inspirium", koja pacijentima pruža širok spektar usluga.

- Pored specijalističkog pregleda i konsultacija, kod nas možete uraditi spirometriju, bronhodilatatorni test, pulsnu oksimetriju, alergološke testove, primiti injekcionu i infuzionu terapiju, kao i inhalacionu i oksigenoterapiju uz edukaciju o primeni istih u kućnim uslovima. Radimo i procenu radne sposobnosti u odnosu na plućnu funkciju, preoperativne preglede uz procenu plućne funkcije, a veći deo usluga pružamo i u kućnim uslovima kroz kućne posete - kaže dr Jovo Katić.

Po njegovim rečima, svaki pacijent koji sa tegobama dođe u ordinaciju najpre bude pregledan od strane pulmologa. Sam pregled je bezbolan i ne zahteva prethodnu pripremu, a podrazumeva razgovor sa pacijentom i fizikalni pregled kojim se stiče uvid u njegovo zdravstveno stanje.

- Pre svega uzimamo anamnezu, odnosno razgovaramo sa pacijentom o aktuelnim tegobama. Zatim uzimamo ličnu anamnezu, odnosno podatke o ranijim bolestima, faktorima rizika i štetnim navikama, kao i porodičnu, profesionalnu i socijalnu anamnezu. Sam fizikalni pregled obuhvata inspekciju, palpaciju, perkusiju, auskultaciju, merenje krvnog pritiska i saturacije. Takođe, analiziraju se laboratorijski nalazi, RTG snimak, vrši se uvid u raniju medicinsku dokumentaciju - objašnjava dr Katić.

Ukoliko se dijagnostikuje oboljenje pluća pacijent odmah dobija preporuku za adekvatno lečenje. U suprotnom dobija se preporuka za dodatnu dijagnostiku kako bi se plućno oboljenje  potvrdilo ili isključilo. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva, dr Katić kaže da je često potrebna dodatna dijagnostika u vidu laboratorijskih analiza krvi, mikrobiološkog pregleda ispljuvka, radiografije pluća i srca, spirometrije, bronhodilatatornog testa ili alergološkog testiranja, nakon čega se preduzimaju odgovarajuće mere lečenja.

- Povišena telesna temperatura, kašalj, gušenje i otežano disanje, sviranje u grudima, osećaj nedostatka vazduha, bol i nelagodnost u grudima prilikom disanja, iskašljavanje sukrvičavog ispljuvka, zamaranje, gubitak apetita ili nejasan razlog za gubitak na telesnoj težini, mogu biti znaci upozorenja. Ukoliko imate neku od gore navedenih tegoba, posetite nas u ordinaciji ili nas pozovite u kućnu posetu - ističe dr Katić.

U toku Covid pandemije, dr Katić je uspešno ambulantno lečio pacijente sa Covid pneumonijom, te je i lečenje Covid pneumonije jedna od usluga koja ordinacija “Inspirium” pruža.

- Posetite nas ukoliko sumnjate da imate Covid infekciju ili neke od navedenih simptoma: povišena telesna temperatura, kašalj, osećaj nedostatka vazduha, bol u grudnom košu pri disanju, slabost, malaksalost, bolovi u kostima i mišićima, zapušenost nosa, glavobolja, stomačne tegobe, gubitak čula ukusa i mirisa. Mi brinemo o Vašem zdravlju i Vaša pluća su u sigurnim rukama - poručuje dr Katić.

Specijalistička ordinacija "Inspirium" nalazi se na adresi Dragiše Mišovića 30 (prvi sprat, stan 2), a radno vreme je 08-12h i 17-20h radnim danima, a subotom 08-12h. Za više informacija možete pozvati na broj telefona 064/25 25 634 ili posetiti sajt, Fejsbuk i Instagram stranicu.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 8 meseci i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 9390
Povezane teme
pulmologija plućne bolesti pregled pluća
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.