Komentara: 0
Pregleda: 880

Inovativne radionice za decu u školi programiranja "Logiscool"

21.04.2021. u 10:00h
Sponzorisani sadržaj
Ovog proleća, Međunarodna škola programiranja za decu "Logiscool" uvodi četiri inovativne i uzbudljive radionice na temu modifikovanja "Minecraft-a", 3D dizajna, digitalne ilustracije i kreiranja aplikacija. Prijave su u toku, a sve radionice su prilagođene polaznicima različite uzrasne dobi i afiniteta.
Inovativne radionice za decu u školi programiranja "Logiscool"

Radionice su inspirisane najsavremenijim i popularnim temama, koje omogućavajući deci da sa lakoćom stiču nova znanja i veštine, koja su u skladu sa njihovim interesovanjima. Upravo na vrhu liste interesovanja nalazi se radionica modifikovanja "Minecraft-a", koja je namenjena deci uzrasta od 11 do 13 godina, koja žele da nauče kako da prilagode svet ove video-igre sopstvenim idejama.

Na ovoj radionici polaznici će naučiti da koriste "MCreator" i "Blockbench" programe, koji su potrebni za modifikovanje "Minecraft-a". Zahvaljujući tome, u igru će moći da unesu inovacije, odnosno da kreiraju sopstvene likove ili moćne alate, prožete bilo kojim posebnim sposobnostima. Takođe, steći će znanje koje će im pomoći u kreiranju sopstvenih modova, a ova aktivnost će ih upoznati i sa osnovama programiranja - objašnjava Žombor Roža, direktor "Logiscool-a".

Ukoliko vaše dete uživa u crtanju i zanima ga kako nastaju ilustracije i animacije, za njega je idealna radionica digitalne ilustracije, koja je namenjena polaznicima uzrasta od 9 d 12 godina. Po rečima našeg sagovornika, na ovoj radionici deca će naučiti osnove i tehnike digitalnog crtanja, kao i kako da koriste IT alate sa kojima mogu da razviju svoje digitalne umetničke veštine.

Polaznici će se upoznati i sa istorijom umetnosti i teorijom crtanja. Uspešno će kreirati sopstvene likove i postaviti ih u digitalno okruženje, a moći će i da eksperimentišu sa različitim digitalnim formatima i stilovima, što će im pomoći da otkriju svoj autentičan stil. Imaće priliku da animiraju svoje likove jednostavnim programiranjem, a takođe će se upoznati sa budućnošću digitalne grafike kroz 3D ilustracije i razne tehnologije koje koriste veštačku inteligenciju. Na kraju kursa, deca će moći da predstave svoje kreacije svojoj grupi i roditeljima na virtuelnoj izložbi - dodaje Roža.

Kreativna radionica 3D dizajna namenjena je deci uzrasta od 12 do 15 godina, koja će na ovoj radionici savladati neophodno znanje i veštine o dizajnu i upotrebi virtuelnih 3D oblika, ali i naučiti da koriste alate potrebne za 3D štampu.

- Upoznaće se sa prošlošću i budućnošću 3D štampe, kao i o njenom potencijalu u industriji i istraživanju svemira. Steći će znanje o različitim oblastima primene, kao što su dizajn nameštaja, unutrašnja dekoracija i arhitektura. Radionica se fokusira na softvere dizajna, ali deca mogu kasnije svoje gotove 3D predmete da odštampaju na 3D štampaču ili laserskom rezaču. Na ovaj način, plodove svog rada moći će da drže u svojim rukama - ističe direktor "Logiscool-a".

Za nešto stariju decu, uzrasta od 14 do 18 godina, koja žele da nauče kako da naprave aplikaciju koja će savršeno odgovarati njihovim potrebama, tu je radionica kreiranja aplikacija. Radionica se preporučuje i omladincima koje zanimaju pametni telefoni i koji bi želeli bolje da iskoriste nove tehnološke uređaje. 

Naučiće kako da naprave sopstvene aplikacije za iPhone i Android, kao i jednostavne igrice za mobilni telefon, aplikacije za pomoć pri kupovini, vežbanju ili dijeti - nabraja naš sagovornik. - Radionica će osposobiti polaznike za korišćenje platforme za razvoj aplikacija "Thunkable", uz pomoć koje će moći da kreiraju aplikacije koje koriste prednosti pametnog telefona, kao što su prepoznavanje slike ili zvuka, skeniranje bar koda ili QR koda. Biće u mogućnosti da kreiraju igricu za mobilni telefon, aplikaciju za brojanje kalorija, kao i niz drugih. Radionica će omogućiti polaznicima da se upoznaju sa osnovama vizuelnog programiranja, a po završetku radionice, svi će moći da razviju aplikaciju koja bi mogla biti objavljena na Google Play-u ili App Store-u - poručuje Roža.

Prijave na neku od željenih radionica su u toku, a u zavisnosti od izabrane teme, planirano je 5 do 10 susreta sa najviše 12 polaznika, koji će se održavati u savremeno opremljenim učionicama. Međunarodna škola programiranja za decu "Logiscool" se nalazi na adresi Korzo 6, a više informacija o radionicama možete pronaći ovde.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 3 nedelje i 2 dana
Komentara: 0
Pregleda: 880
Povezane teme
dečije radionice radionice za decu kreativna radionica radionice škola programiranja
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.