Komentara: 3
Pregleda: 4810
Foto

Edukativno - kreativna učionica "Magistra", mesto gde se znanje umnožava!

20.06.2024. u 16:00h
Sponzorisani sadržaj
Edukativno - kreativna učionica "Magistra", mesto gde se znanje umnožava!

Edukativno - kreativna učionica "Magistra" (Prvomajska 18) 1. jula otvara vrata svim đacima osnovnošloskog uzrasta koji žele da školski raspust provedu sa vršnjacima u druženju, učenju kroz zabavu, sportskim aktivnostima i dramskim radionicama. Poslednje dve nedelje školskog raspusta polaznici će, predvođeni prosvetnim radnicima sa višedecenijskim iskustvom, ponavljati gradivo i pripremati se za inicijalne testove koji ih očekuju početkom naredne školske godine.

Letnji program, koji će trajati do polovine avgusta, podrazumeva realizaciju tematskih radionica koje će se održavati radnim danima. Imaćemo sportski dan, radionice šaha, dramsku sekciju... Pratićemo interesovanja i želje dece i kreirati programe u skladu sa tim - objašnjavaju iz edukativno - kreativne radionice "Magistra" - Od 15. avgusta počinje pripremna nastava za početak nove školske godine. Tada ćemo ponavljati gradivo iz srpskog jezika, matematike i drugih predmeta koji se uče u osnovnoj školi. Ovo je naročito važno s obzirom da se na početku školske godine u svim školama vrše inicijalni testovi koji su ponekad presudni i za konačnu ocenu, naročito u prvom polugodištu.

Edukativno - kreativna učionica "Magistra", mesto gde se znanje umnožava!

Kada školska godina počne, deca od 1. do 8. razreda u Magistri će imati priliku da rade domaće zadatke, a stručnjaci sa velikim iskustvom u prosveti će im pomoći da savladaju gradivo i reše nedoumice i nejasnoće iz svih predmeta.

- To je koncipirano kao neki vid produženog boravka. U prepodnevnim i ranim popodnevnim časovima deca će raditi domaće zadatke, a predveče će se odvijati nastava iz srpskog jezika, matematike, hemije, fizike, ali i dramska sekcija i slobodne aktivnosti za koje se đaci opredele - preciziraju iz novootvorene edukativno - kreativne radionice.

Edukativno - kreativna učionica "Magistra", mesto gde se znanje umnožava!

Upisom u učionicu "Magistra", roditelji će svoju decu poveriti profesorima sa višedenijskim iskustvom, ljudima od struke koji podvlače da je znanje univerzalna vrednost koja će uvek biti na ceni.

Znanje je moć! Grdno se zavaravaju svi oni koji misle da znanje više nije na ceni. To je univerzalna i trajna vrednost koja će opstati uprkos krizi koju živimo danas. Zato je važno usmeravati decu ka znanju. Ne zove se ova učionica uzalud "Magistra". Magistra je učiteljica, ovaj prostor u kom se znanje umnožava se zove učionica, a u učionici se sve može naučiti - ističe profesorka istorije u penziji, Mira Štetić koja je tokom radnog veka podučavala brojne gimnazijalace.

Edukativno - kreativna učionica "Magistra", mesto gde se znanje umnožava!

Uz profesorku Miru Štetić, osnovce će u "Magistri" podučavati i profesorka hemije Snežana Štetić, rediteljka Jelena Štetić, kao i vlasnica "Magistre" Snežana  Arambašić Čović koja je iskustvo u radu sa đacima sticala u dve osnovne i srednjoj subotičkoj školi.

Prijave za letnje radionice su u toku, a roditelji mogu najaviti dolazak deteta pozivom na broj telefona 065/8260065.

Sponzorisani sadržaj
Edukativno - kreativna učionica "Magistra" Edukativno - kreativna učionica "Magistra" Edukativno - kreativna učionica "Magistra" Edukativno - kreativna učionica "Magistra" Edukativno - kreativna učionica "Magistra" Edukativno - kreativna učionica "Magistra" Edukativno - kreativna učionica "Magistra" Edukativno - kreativna učionica "Magistra"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 3 dana
Komentara: 3
Pregleda: 4810
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.