Komentara: 3
Pregleda: 2758

Drugi upisni rok na Ekonomskom fakultetu, preostalo još 57 slobodnih mesta

25.08.2020. u 12:35h
Sponzorisani sadržaj
Nakon velikog interesovanja u prvom upisnom roku, Ekonomski fakultet u Subotici raspisao je konkurs za popunjavanje preostalih mesta u drugom upisnom roku. Prijava zainteresovanih kandidata biće 1. i 2. septembra od 8 do 14 časova, dok je polaganje prijemnog ispita zakazano za 3. septembar od 10 časova.
Drugi upisni rok na Ekonomskom fakultetu, preostalo još 57 slobodnih mesta

Ekonomski fakultet u Subotici je ove godine zabeležio izvanredan rast interesovanja brucoša za studiranje na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi, te se nakon prvog konkursnog roka na fakultet upisalo ukupno 735 studenata, od kojih 290 u sedištu fakulteta u Subotici, 384 studenta na odeljenju u Novom Sadu i 61 student na odeljenju u Bujanovcu.

Po rečima Ivana Maljkovića, studenta prodekana, to je pre svega rezultat saradnje Uprave fakulteta na čelu sa dekanom, Studentskog parlamenta i zadovoljnih studenata, koji su ujedno i najbolja reklama fakultetu, te očekuje da će i u narednim godinama upis biti na ovako visokom nivou.

- Po interesovanju za fakultet, ovo je njegov najbolji rezultat od 2013. godine. Ovo je rast za više od 30 odsto u odnosu na prvi konkursni rok prošle školske godine, a za preko 60 odsto u odnosu na 2017. godinu, kada je rezultat bio najlošiji - ističe Maljković.

Za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija na Ekonomskom fakultetu preostalo je još ukupno 57 slobodnih mesta, i to 24 u sedištu fakulteta u Subotici, četiri na odeljenju u Novom Sadu i 29 mesta na odeljenju u Bujanovcu. Prijava zainteresovanih kandidata biće 1. i 2. septembra od 8 do 14 časova, dok je polaganje prijemnog ispita zakazano za 3. septembar od 10 časova.

Uskoro, od 14. septembra, na Ekonomskom fakultetu počeće i prijava studenata za upis na master i doktorske studije.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 2 meseca i 6 dana
Komentara: 3
Pregleda: 2758
Povezana vest
Povezane teme
ekonomski fakultet subotica prijemni ispit na ekonomskom fakultetu ekonomija
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.