Komentara: 0
Pregleda: 2326

Dani otvorenih vrata u školi programiranja „Logiscool“

26.01.2022. u 13:54h
Sponzorisani sadržaj
Međunarodna škola programiranja za decu „Logiscool" od 31. januara do 12. februara organizuje besplatne Dane otvorenih vrata, namenjene deci i roditeljima koji žele da njihovi mališani steknu sigurno znanje za budućnost.
Dani otvorenih vrata u školi programiranja „Logiscool“

Zainteresovani roditelji imaće priliku da saznaju više o konceptu rada škole, upoznaju se sa njenom jedinstvenom i savremenom obrazovnom metodom, saznaju koje veštine su od suštinskog značaja da bi dete postalo uspešan učenik ili, jednog dana, pobednik u svojoj profesiji. Dok roditelji slušaju stručno predavanje, deca mogu da iskuse zanimljiv svet programiranja kroz kreiranje video igrice.

Škola programiranja "Logiscool" namenjena je deci uzrasta od 7 do 18 godina. Nudi savremeni i međunarodno priznat edukativni program, efikasno razvijanje intelektualnih veština, savladavanje korisnog znanja, kreiranje kompjuterskih igrica i aplikacija, programiranje robota, potpuni doživljaj uspeha i održavanje stalne motivacije. Učenje se odvija u inspirativnom okruženju, u malim grupama, uz aktivnu upotreba engleskog jezika. Predavači su mladi i entuzijastični studenti i stručnjaci za programiranje. Škola obezbeđuje laptop za svakog polaznika i, na kraju kursa, uspešni učenici dobijaju međunarodni sertifikat. „Logiscool“ u Subotici organizuje predavanja na srpskom i mađarskom jeziku.

- Način na koji podučavamo digitalnu pismenost i kodiranje je veoma važan. „Logiscool“ obraća pažnju na sve ključne detalje u procesu učenja tokom kojeg se grade celoživotne veštine i omogućava napredak u budućnosti. Naš pristup je po prirodi zabavan i verujemo da je to od suštinske važnosti kako bi deca uvek bila motivisana u učenju – ističe Žombor Roža, direktor školske mreže „Logiscool Srbija”. - Na vrhu liste veština koje deca treba da poseduju u budućnosti su digitalna pismenost, računarsko kodiranje i engleski jezik. To su tri dragocene veštine koje im pomažu da se pripreme za digitalnu budućnost. Ako danas pogledamo otvorena radna mesta, primetićemo da oko 90 odsto poslova zahteva digitalnu pismenost, a to je veština koja zaista može već u detinjstvu da se savlada, i to kroz igru i zabavu.

Prilikom izrade projekata deca uče osnove programiranja, ali i razvijaju brojne intelektualne veštine, kao što su algoritmičko i logičko razmišljanje, koncentracija, kombinatorne veštine, sposobnost rešavanja problema, kritičko razmišljanje, vizuelna komunikacija, projektno razmišljanje... Osim toga, u proces kreiranja uključuju, a time i razvijaju, kreativnu i produktivnu maštu. Uče važne termine iz matematike, fizike, robotike i informacionih tehnologija. Tako učenici mogu da steknu sigurno znanje za poslove budućnosti, ali i samouverenost u digitalnom svetu.

- Razvili smo sopstvenu, edukativnu platformu svetske klase kako bi omogućili deci da uče kodiranje sa lakoćom i zadovoljstvom. Kompjutersko kodiranje stvara pomak kod učenika, pretvarajući pasivnog korisnika digitalnog uređaja u aktivnog kreatora digitalnih sadržaja. Naš nastavni plan kodiranja se konstantno razvija, a čini ga 800 lekcija koje su kreativne, profesionalne i podstiču da se prirodna znatiželja dece pretvori u koristan i efikasan proces učenja – naglašava Roža.

„Logiscool” je ove godine ocenjen odličnom ocenom od strane Obrazovnog saveza Finske (Education Alliance Finland).  #EAF je jedna od najprestižnijih nezavisnih organizacija za sertifikovanje koja ocenjuje obrazovna rešenja i promoviše najinovativnije proizvode i usluge za edukatore i institucije širom sveta.

Škola programiranja za decu „Logiscool” se u Subotici nalazi na adresi Korzo 6, gde će se i održavati besplatni Dani otvorenih vrata. Zainteresovani mogu da se prijave putem sajta škole ili pozivom na broj 069/625-453. Više detalja na srpskom i mađarskom jeziku možete naći na njihovoj Fejsbuk stranici ili na logiscool.com.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 4 meseca i 1 dan
Komentara: 0
Pregleda: 2326
Povezane teme
programiranje škola programiranja
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.