Komentara: 0
Pregleda: 1076

Bioskop Eurocinema uspešan i na trećem pozivu "Collaborate to Innovate"

26.12.2023. u 15:01h
Sponzorisani sadržaj
Bioskop Eurocinema uspešan i na trećem pozivu "Collaborate to Innovate"

Projekat "Regionalna sinergija za novo iskustvo odlaska u bioskop" jedan je od sedamnaest evropskih projekata izabranih u trećem pozivu mreže bioskopa Europa Cinemas u okviru programa Collaborate to Innovate.

Program je  finansiran od strane Kreativne Evrope a realizuje sa sa ciljem kreiranja održivog modela za privlačenje mlade publike i promociju evropskog filma. Projekat je sufinansiran sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za finansije i programa Alps-Adriatic-Alliance. 

Bioskop Eurocinema uspešan i na trećem pozivu "Collaborate to Innovate"Ovo je drugi put da bioskop Eurocinema realizuje projekat u okviru ovog poziva mreže bioskopa Europa Cinemas i nakon uspešno realizovanog nacionalnog projekta ovog puta kreiran je međunarodni projekat sa partnerima iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske. 

- Cilj projekta je uspostavljanje regionalne bioskopske mreže u cilju stvaranja novog modela približavanja mladoj publici i povećanja potražnje za evropskim filmovima kroz uključivanjem mladih u različite aktivnosti povezane sa filmom. Pokretne slike različitih formi jedan su od osnovnih vidova komunikacije među mladima. Tu je pre svega reč o kratkim video materijalima prisutnim na društvenim mrežama koje sve više preuzimaju dominaciju nad fotografijama. Baš iz tog razloga odlučili smo se da kroz radionice pružimo učesnicima teorijsku osnovu i praktične smernice vezane za snimanje kratkih formi. U saradnji sa Ekonomskom srednjom školom „Bosa Milićević“ na radionicama su učestvovali učenici turističkog smera koji će na osnovu dobijenih znanja i uputstava snimiti kratke filmove koji će imati za cilj promociju Subotice kao turističke destinacije namenjenu pre svega mladoj populaciji. Ovi kratki filmovi biće prikazani tokom sledeće godine u okviru promocije regionalnih filmova za mlade - navode sa Otvorenog univerziteta - Sa ciljem privlačenja mlade publike na projekcije evropskog filma odlučili smo se za generacijsko programiranje tj. mladi iz partnerskih zemalja u formi filmskih selektora preporučiće po dva filma domaće produkcije, koji će se u prvoj polovini naredne godine prikazati u bioskopima, učesnicima na projektu. Tako su subotički srednjoškolci izabrali dva filma koja će se prikazati u Segedinu, Koprivnici i Ptuju. Publika bioskopa Eurocinema, mladi ali i svi drugi ljubitelji evropske kinematografije, imaće priliku da već od februara pogledaju selekciju odabranih filmova vršnjaka iz partnerskih zemalja.

Bioskop Eurocinema uspešan i na trećem pozivu "Collaborate to Innovate"Učenje kroz primere dobre prakse i korišćenje prednosti digitalnih tehnologija takođe je važan elemenat ove regionalne saradnje. Tako su predstavnici biokopa učesnika na projektu u novembru prisustvovali u Sloveniji na radionici  za upotrebu CRM sistema u bioskopskom poslovanju.  Otvoreni univerzitet i bioskop Eurocinema od 15. decembra počeli su sa korišćenjem ovog korisnog i inovativnog alata. 

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 5 meseci i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1076
Povezane teme

bioskop Eurocinema

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.