Komentara: 3
Pregleda: 5950
Foto

Američki fond "Brajton Park" investirao 140 miliona dolara u domaći "HTEC Group"

28.01.2022. u 16:00h
Sponzorisani sadržaj
HTEC Group (“HTEC”), kompanija za visokotehnološki konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda uspela je da osigura 140 miliona dolara investicije od strane američkog fonda Brajton Park. Ovo je prva runda investicije u HTEC Group i kao takva je jedna od najvećih u Evropi prošle godine, a svoj doprinos ovom uspehu su dali i inženjeri iz Subotice.
Američki fond "Brajton Park" investirao 140 miliona dolara u domaći "HTEC Group"

Subotički ogranak HTEC-a je osnovan kao Execom Nord 2016. godine, a većinski vlasnik i osnivač je bila kompanija Execom iz Novog Sada. Kada je HTEC akvizirao Execom 2020. godine, tada je i Execom Nord postao deo HTEC grupe, a Subotica jedan od značajnih HTEC razvojnih centara.

Investicija Brajton Park-a omogućiće kompaniji HTEC da nastavi rast putem daljih strateških akvizicija, ali i rasta svih centara, uključujući i Suboticu. Sporazum o investiranju je postignut samo mesec dana nakon što je HTEC akvizirao Momentum Design Lab-a, studio za produktni dizajn iz Silicijumske doline.

- Sa jakom inženjerskom osnovom i tehnološko-razvojnim centrima širom Jugoistočne Evrope, uz dizajnerske i konsultantske kancelarije u Londonu, Njujorku i Silicijumskoj dolini, HTEC kombinuje najbolje od inženjerske ekspertize sa kreativnošću i inovacijama, te na taj način postajemo strateški važan partner našim klijentima. HTEC vidimo kao mesto na kome najbolji talenti dostižu svoj maksimalni potencijal - rekao je Aleksandar Čabrilo, jedan od osnivača i generalni direktor HTEC-a.

Investicija ovih razmera svedoči o uspehu, kvalitetu i vrednosti koju kompanija donosi svojim klijentima, kao i o poverenju svetskih investitora i kompanija u stručnost našeg kadra.

Bojan

- HTEC je mesto gde talentovani i vredni ljudi iz Subotice i okoline mogu da učestvuju u građenju takoznave “jednorog” kompanije. Kada smo Saša Bungin i ja uz podršku Execom-a osnovali Execom Nord, glavna želja nam je bila da se Subotičanima omogući da sa svojim znanjem i radom budu globalno prisutni. Sa HTEC-om je ta želja prevaziđena, jer naši timovi rade na najsavremenijim rešenjima za najveće svetske kompanije. Planiramo da proširimo prostor za oko 1000 kvadrata i zaposlimo nove kolege. Uz izuzetnu saradnju sa VTŠ-om (gde smo opremili računarsku laboratoriju), i Ekonomskim fakultetom, konstantnim predavanjima i stručnom praksom koju nudimo, kao i uz privlačenje najboljih formiranih inženjera, ubeđeni smo u uspeh našeg projekta ovde - rekao je Bojan Đurić, jedan od osnivača HTEC-a u Subotici.

Teodora

Svoje utiske o kompaniji su sa nama podelili i Dejan Igumanović, zaposlen na poziciji Delivery Lead i C++ inženjera, i Teodora Drinić, koja je nedavno završila IT smer Ekonomskog fakulteta a HTEC-u se pridružila na poziciji softverskog inženjera.

- HTEC radi sa najvećim kompanijama širom sveta koje su vodeće u svojoj oblasti. Zbog toga nam firma omogućava da radimo na različitim, izazovnim i najinovativnijim projektima tu, u našem gradu, u Subotici - rekao je Dejan, na šta se nadovezala i Teodora: - Uključivanjem u realne projekte, HTEC pruža odlične prilike juniorima da brzo i konstantno unapređuju svoje znanje iz oblasti koje ih zanimaju uz pomoć iskusnijih kolega i mentora. Dobra atmosfera, i kolege koje su uvek tu za rešavanje svih prepreka na koje se naiđe, olakšavaju proces učenja i sam ulazak u IT sferu.

Za kraj smo pričali sa Brankom Ilićem, Delivery Lead-om i senior softverskim inženjerom, koji je sa kompanijom od samog početka.

- Dolaskom kompanije HTEC na subotičko tržište su se otvorila vrata ljudima iz ovog grada da rade na potpuno drugom nivou. Klijenti za koje radimo su veoma često lideri u svom domenu što nam donosi izazovne ali zanimljive i veoma dobro organizovane projekte. Osim vidljivog rasta same kompanije, postoji mogućnost i za lični razvoj u pravcu koji nama odgovara. U mom slučaju, nedugo nakon dolaska u HTEC, dobio sam priliku da se dalje tehnički usavršavam a ujedno i da vodim tim na projektu - ističe Branko. - Uzbuđen sam da vidim kako će HTEC da se razvija u narednom periodu i radujem se prilikama koje uz to dolaze.

U ovom momentu, HTEC ima preko 250 otvorenih pozicija i zapošljava preko 70 stručnjaka mesečno. Svi zainteresovani kandidati koji se interesuju posao ili praksu, mogu da se jave na mail htec_su@htecgroup.com

Sponzorisani sadržaj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 meseca i 4 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 5950
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.