Komentara: 2
Pregleda: 731

Žuta voda u Starom Žedniku

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Buka i zagađenje (voda, vazduh, otpad, divlja deponija)
30. jul 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

06.08.2020. - Pištaljka #9874 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor JKP “Vodovod i kanalizacija”:

U naseljima koja se vodom snabdevaju putem disperznih bunara, a u kojima ne postoji tehnološki tretman prerade vode, odnosno u kojima se vrši delimični tretman zasnovan isključivo na dezinfekciji vode za piće, češće se mogu javiti problemi u senzornim karakteristikama vode koji predstavljaju problem potrošačima (miris, boja, ukus). Sezonska ispiranja vodovodnih mreža u svim prigradskim naseljima, kao i u samom Gradu, odvijaju se dva puta godišnje, u periodu mart - maj i u periodu septembar - oktobar.

U slučajevima kada potrošači primete bilo kakva odstupanja koja mogu prema njihovom zaključku da nanesu štetu po imovinu u njihovim domaćinstvima (garderobu, opremu u domaćinstvu povezanu na vodovodnu instalaciju i sl.), neophodno je da se obrate našoj dispečerskoj službi na broj telefona 024-55-77-11 i da prijave reklamaciju na kvalitet vode, kako bi Služba distribucije vode izvršila interventna ispiranja vodovodne mreže na lokacijama na kojima postoje problemi (reklamacije potrošača) ili eventualno ispiranje šire zone oko tih lokacija.

Napominjemo takođe da stalnu kontrolu kvaliteta vode za piće kontroliše Zavod za javno zdravlje Subotica, kao jedina ovlaštena ustanova za kontrolu kvaliteta vode za piće i da trenutno nemamo prijavljeni problem sa analizama ispitivane vode koje odstupaju od referentnih vrednosti po pitanju kvaliteta vode za piće koji je regulisan u delu Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće koji se odnosi na naselja za ekvivalentni broj stanovnika koji je u naselju Stari Žednik. Takođe, celokupnu kontrolu to jest sanitarni nadzor nad celokupnom teritorijom koju pokriva vodovodna mreža koja je u nadležnosti JKP "Vodovod i kanalizacija" Subotica vrši odelenje Sanitarne inspekcije u Subotici, koja je u sastavu Pokrajinske sanitarne inspekcije, a koja pripada Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

Tekst pištaljke:

Poštovani,

Imamo veliki problem sa vodom i vodovodom u Starom Žedniku. Voda je jako često žuta, što možete videti iz priložene slike.

Uredno je plaćamo svaki mesec, za uzvrat onda želimo vodu, ne najboljeg, ali makar normalnog kvaliteta.

Ono što me nateralo da napišem ovu pištaljku, je puna mašina belog veša, koji je sada uništen! Da ne kažem-žut. I to nije prvi put.

Molim vas da nešto uradite po ovom pitanju.

Hvala.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.