• Pregleda: 3041

Sramotni krateri na ulicama našeg grada

Na moju veliku žalost, svakodnevno automobilom prelazim preko ovakvih rupa, i to tako da je i mene zaboli, a mogu da zamislim kako se na auto odražava. Verujem da nisam usamljen u ovome. Medjutim, ono što mi se desilo pre nekoliko dana mi je bila zaista poslednja kap u čaši, potrebna da se na ovaj način obratim gradskim vlastima. Kako vas nije sramota? Na šta liče naši putevi?

Vozio sam biciklo, i naišao na jedan od ovih kratera, a onda sam zamalo izgubio kontrolu nad biciklom, dok je iza mene išao auto, i sve to je u par sekundi završilo toliko dobro i po mene i po taj auto, da možemo samo Bogu da budemo zahvalni. Ovo više nije ni smešno, ni žalosno. Ovo je izuzetno opasno. Podižete cene registracija, putarine, a putevi izgledaju kao da smo u ratu. Da ne pominjem stanje pešačkih prelaza koji su toliko izlizani da se jedva vide, pa biciklističke staze... Molim za hitnu reakciju nadležnih službi, verujem ne samo u svoje lično, nego u ime gradjana Subotice.

PIŠTALJKA SE REŠAVA!

Pištaljka #8359 je u fazi rešavanja, uz sledeći komentar...

"Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje" Subotica svakodnevno vrši krpljenje udarnih rupa. Molimo Vas da nam dostavite tačnu lokaciju udarnih rupa sa fotografija kako bi iste bile sanirane.

6
Dejvid [pre 209 dana i 4 časa] Odgovori
Potpuno se slažem sa svim napisanim. Gomila rupa na putevima, verovatno je uzrokovano niskim kvalitetom asfalta koji se koristio, plus gomila kamiona koja prolazi kroz grad umesto da se koriste obilaznice.
Biciklističke staze su u izuzetno lošem stanju, deonica od Aleksandrova do bolnice je skoro neupotrebljiva.
Roki [pre 208 dana i 21 čas] Odgovori
Ova vlast nam unistava grad,nista ne znaju dobro da urade.Nesposobnjakovici.Samo dizu namete i stavljaju u dzepove
Privatni taksista [pre 208 dana i 9 časova] Odgovori
Na žalost, čak i kad zakrpe te rupe, u roku od nedelju dana se isti beton odroni ponovo. Prvi primer koji mi pada na pamet je u ulici Sekereš Lasla, gde ima minimum 3 velike rupe koje se uporno obnavljaju ali za džabe. Čitavi putevi treba da se obnove!
Nijagarunc [pre 208 dana i 8 časova] Odgovori
Eh, pa šta očekujete kad prolazi niža klasa asfalta od propisanog u tenderu ;)
Pluto [pre 208 dana i 7 časova] Odgovori
Pohvala za pištaljku.
Slobo Stoja [pre 208 dana i 1 čas] Odgovori
Nisam strucnjak odmah da kazem, oni mogu svaki dan da krpe ali samo do prve zime i onda ispocetka jer ne pripreme zakrpu kako treba te se ona ponovo odigne od osnove, drugo,mnogo bi lakse i efikasnije bilo kada bi na vreme tanke pukotine popunili tecnim katranom pa bi sprecilo vodu da ulazi u pukotine a i zimi ne bi dozvolilo ledu da siri istu tu pukotinu dok ne nastane krater. Samo treba uloziti truda u sprecavanje pa bi mnogo manje bilo posle posla oko njih. Zakrpe su normalne i ostatku razvijenog sveta ali tamo gde to urade kako treba to potraje par godina. Znaci, kao prvo potrebno je osposobiti osobu koja ce svakodnevno da skuplja informacije (da slika, meri i odredjuje priorite) gde se nalaze udarne rupe i pukotine koje treba popuniti tom tecnom smesom a gde redovna zakrpa ako vec drzavna sluzba ne radi onda tender pa neka se nadje privatnik koji ce to da radi uz naravno neku kontrolu kvaliteta a ne tu da kroz pistaljku treba mi da javljamo gde su i kolike su rupe.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.