• Pregleda: 2443

Smrad u MZ Novi grad

Već duži period u Novom Gradu se oseća smrad spaljenog metala/kablova iz Elektroremonta koji je bio normalan u večernjim časovima, na šta smo se i navikli. Međutim u poslednjih mesec-dva  kao i trenutno dok kucam (sreda 14.08.2019. 14:46) oseća se nenormalan smrad iz  i više puta preko dana. Smrad je toliko intenzivan da se prozori moraju zatvoriti. Zatvaram prozore danas kada je sveže, kada je posle ovih vrućina konačno svežije i ako bih mogao da rashladim.

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8661 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani,

Inspektor za zaštitu životne sredine je dana 21.08.2019. godine izvršila vanredan inspekcijski nadzor u Doo ELEKTROREMONT, na adresi Ivana Meštrovića broj 2.
Prilikom uviđaja utvrđeno je sledeće:

radno vreme doo ELEKTROREMONT je od 7-15 časova. Jedini mogući emiter gasovitih materija je pirolistička peć (peć za izgaranje namotaja elektromotora, namenjena za tretitanje i kontrolisano sagorevanje smole za impregnaciju namotaja električnih motora). Sagorevanje se odvija u dve komore, prva na temperaturi od 450 stepeni , dok se u drugoj komori na 850 stepeni vrši sagorevanje produkata goriva. Radni ciklus peći je oko 10 časova. Peć se pušta u pogon oko 7 časova, te se ciklus izgaranja završava oko 17 časova. Peć je u funkciji oko 10 godina, obično se koristi 2 puta mesečno. U proizvodei nije došlo do izmene tehnologije ili drugačijih materijala koji se spaljuju u peći. Zbog povećanog obima posla došlo je do učestalijeg korištenja pirolističke peći te se ona u poslednjih mesec dana koristila jedan puta nedeljno. Merenje emisije na ovakvom tipu peći nije moguće zbog visoke temperature sagorevanja. Servis peći vrši se redovno uz kontrolu ispravnosti procesa.


S poštovanjem,
Služba za inspekcijsko-nadzorne poslove

8
Isprani mozak [pre 187 dana i 9 časova] Odgovori
Tako je, smrdi vazduh, smrdi voda. Infrastruktura stara i losa, spremna za komplet obnovu. Dakle ne ispiranje cevi, nego kompletna zamena svega.
Filozof [pre 187 dana i 4 časa] Odgovori
Kupi klimu
Linus [pre 186 dana i 10 časova]
@Filozof:
Reci mami da kupi kondome. Nije u redu da svaki put ja moram.
Magnum [pre 187 dana i 4 časa] Odgovori
pa ako ste se navikli šta vam smeta?
As [pre 186 dana i 7 časova] Odgovori
Селидба бато, пуни огласи станова и кућа...
Oprem dobro [pre 186 dana i 3 minuta] Odgovori
Smrad vazduha u večernjim časovima Smrad iz vodovodnih cevi za koje vodovod nema rešenje ,jer se dobija voda iz prljavih bunara kod severa. Polurazrušena letnja bašta noćnog kluba gde se polako skupljaju migranti i narkomani ,kada pomenuti klub ne radi( a i kad radi bolje da ne radi ) Sve u svemu, da ne nabrajam više Slika i prilika MZ zajednice ,grada i u opšte raspadajuće države
Majmun [pre 182 dana i 8 časova] Odgovori
5 minuta hoda od gradske kuće smrdi svako veče na svinjac i kokošinjac. Odakle dolazi taj smrad nemam pojma, ali i mi zatvaramo prozore od 19 do 7. Kada bi trebalo biti najsvežije i da lepo ohladimo kuće, moramo sve zatvoriti.
city woman [pre 165 dana i 34 minuta] Odgovori
Molimo nadležne da hitno preduzmu sve potrebne radnje radi otklanjanja nesnosnog smrada. Ako se zna da je za to odgovoran Elektroremont a ništa se ne preduzima mesecima, neko treba da odgovara.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.