• Pregleda: 2839

Sledeći slučaj uništene vertikalne signalizacije

Kao što je skoro bilo objavljeno da je nekome smetao znak za regulaciju saobraćaja, desio se i drugi slučaj vandalizma na uglu ulice Pionirske i Partizanskih baza. Naime vertikalna saobraćajna oznaka odsečena osnosno polomljena u nivou asfalta.

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8676 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani,

Znak je ponovo postavljen.

S poštovanjem,

Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

9
L21 [pre 191 dan i 16 časova] Odgovori
Sta je tu cudno?
ČINJENICA [pre 191 dan i 15 časova] Odgovori
Biće da je navodni vandalizam delo Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, koje je isti takav znak, "ukrštanje sa putem sa prvenstvom prolaza" /II-1/ kod Gradske kuće, nedavno zamenilo znakom /II-2/, koji, pored ostalog, nalaže obavezno zaustavljanje čak i kad vozilo-a sa prvenstvom prolaza nije na vidiku. Uzgred, broj vozača koji poštuju takvu naredbu, pa bilo koja lokacija bila u pitanju, na nivou je statističke greške.
Stop [pre 190 dana i 15 časova]
A sto tebi smeta sto je tamo znak stop? Tako i treba. To sto kazes da se malo ko zaustavi na taj znam je problem tih sto ne postuju te propise. Ili mislis da bi se znakovi trebali postavljati na osnovu takvih vozaca?? Svasta!
ČINJENICA [pre 184 dana i 19 časova]
@STOP
Ako sam, a jesam, konstatovao stanje: prvo, da je "vandalizam" verovatno u režiji upravljača puta (autor "pištaljke" očigledno ne misli tako), a drugo, da novopostavljeni znak "stop" u centru (slično će biti i na ovoj lokacijiii ukoliko se postavi, a najverovatnije hoće), vozači ni za ič ne "zarezuju" (a morali bi prvenstveno radi sebe, a potom i drugih), po čemu si/ste onda zaključio da mi smeta osmougaoni znak /II-2/? Pogotovo, što na neuralgičnim tačkama obavezuje OBAVEZNO zaustavljanje, bez obzira da li vozila ima na prioritetnoj saobraćajnici, što sa prethodnim znakom /II-!/ nije slučaj. SVAŠTA zaista, ali od nakaradnog poimanja napisanog.
Trovach [pre 184 dana i 13 časova]
Pravilo je da se kod nepreglednih raskrsnica stavlja znak "stop", a kod preglednih znak "nailazak na put sa prvenstvom prolaza" (mozda nisam bas od reci do reci tacno napisao), tj. obrnuti trougao, ali cesti su primeri da se bas ti znakovi totalno pogresno postavljaju.
Gospode Boze [pre 182 dana i 9 časova]
Aman covece, ti ni sam ne znas sta bulaznis. Zbog cega bi bilo koje preduzece to cinilo?? Gospode Boze, sidji molim te sa nebesa i daj nekim ljudima pameti bar malo, verovatno su bili zauzeti filozofiranjem kad se delila.
ČINJENICA [pre 178 dana i 21 čas]
Zaista, Gospode Bože, siđi molim te sa nebesa i daj tvom "imenjaku", ali i njegovim istomišljenicima pameti. Naravno, ukoliko je iole moguće, jer ni Tvoja moć nije bezgranična. U oba komentara sam napisao da je NAVODNI vandalizam (barem tako smatra autor "pištaljke"), najverovatnije u okviru radova upravljača puta, s tim što je u potonjem obrazloženju pod znacima navoda. Sledstveno tome, kandidat za dodatno sledovanje ne samo pameti, nego i osnovne pismenosti (pre će biti da su u pitanju propuštene porcije) nije moja malenkost.
Gospode Boze [pre 178 dana i 12 časova]
Pa ti si se svasta nalupetao, a nisi rekao sustinu. Kakvih radova majke ti?? Sto bi neko odsekao znak i ostavio ga?? Aman covece, dozovi se pameti. Da Bog dragi sacuva!
zvezdan [pre 183 dana i 9 časova] Odgovori
nevalja znak ni za pecenje paprike. steta
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.