Komentara: 7
Pregleda: 2978

Renoviranje dečijeg igrališta u centru

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
01. jul 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

06.08.2020. - Pištaljka #9765 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor Sekretarijata za investicije i razvoj prenosimo u nastavku: * * * Na osnovu pomoći Evropske unije u okviru Instrumenata za pretpristupnu pomoć (IPA II) zaperiod 2014-2020 godine, potpisan je Sporazum sa krajnjim primaocem u vezi sa sprovođenjem projekta„Obnova i poboljšanje bezbednosnih uslova dečijih igrališta“ –IPA 2014, između Ministarstva finsija, Sektora za ugovaranje i finasiranje programa iz sredstava Evropske unije (Telo zaugovaranje), Ministarstva omladine i sporta (Krajnji korisnik) i Grada Subotice (Krajnji primalac). U okviru ovog projekta u vidu donacije obezbeđena su sredstva za dečija igrališta, od kojih je jedno i dečije igralište u centru grada Subotice. Novo dečije igralište biće postavljeno u okviru postojećeg na tartan podlozi na površini od oko 200m2, na kome će biti postavljene dve ljuljaške, dve klackalice, dve njihalice, penjalica, tobogan, kućica,dve kante za otpad, četiri klupe, informativna tabla i još neke gumene sprave. Teren je pripremljen a postavljanje tartan podloge i nabavka novih sprava su usporeni vanrednom situacijom izazvanom Kovidom 19. Izvođaču radova istekao je ugovor za izvođenje u vreme vanrednog stanja. Kako smo 03.07.2020. godine obavešteni od strane Ministarstva sporta i omladine da je izvođač podneo zahtev za produženje ugovora i u toku je razmatranje i prihvatanje zahteva od strane Ministarstva finasija a zatim Delagacije EU. Po dobijanju saglasnosti za produžetak roka izvođač će aneksirati ugovr i nastaviti radove. * * *

Tekst pištaljke:

Tema je renoviranje dečijeg igrališta u centru, odnosno pitanje koje kao majka postavljam da li možemo da dobijemo informaciju kada će ovo igralište biti dovedeno u stanje da ga deca mogu koristiti, sa tartan podlogom i spravama?

Dugo u centru grada ovo igralište koje mislim i da je najposećenije zjapi prazno. Nadam se da to što su izbori završeni neće uticati na navedeno. Glasali smo za našu decu, molim da uvažite taj DEČIJI GLAS.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.