• Pregleda: 2677

Pukla vodovodna cev više nije prioritet za sanaciju?

Pre 3-4 nedelje voda je izbila na cesti u Zmaj Jovinoj ulici  i misleći kao savestan građan, treba da se prijavi vodovodu. Vodovod izašao, konstatovali da je pukla cev ispod ceste.

Sanacija još nije odrađena jer po navodima zaposlenih iz vodovoda trebaju "dozvole "od grada  da se zatvori ulica da bi se kvar otklonio? Došlo vreme  da i za puknutu cev nema više hitnosti, da se radi odmah i sad, nego su potrebne pripreme. Voda lepo teče ko zna gde već par nedelja, zemljište tone oko zgrade u blizini,  to nije prioritet, trebaju nam dozvole. Ako nastane veća šteta i katastrofa, šta onda, ko će biti odgovoran?

I samo da napomenem onaj ko se nađe na trotaoaru u momentu prolaska automobila  bude mokar od glave do pete jer je rupa na cesti prepuna vode koja izbija iz ceste, a vozač ne može da je izbegne ako u drugoj traci ima vozila.

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8317 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani
U evidenciji prijava JKP "Vodovod i kanalizacija" Subotica, postoji podatak o problemu na ovoj lokaciji. Usled dužeg curenja i oštećenja u kolovozu, naše preduzeće je pokušalo da ubrza radove na sanaciji kvara i radovi su završeni 19.juna 2019.godine.

JKP "Vodovod i kanalizacija"

8
Tarabs [pre 127 dana i 2 časa] Odgovori
Nema ko da popravi u Vodovodu nazalost, nema radnika, naprimali su partijskih pulena tonu, a radnika nigde, svi poslovi se izdaju sve vise i vise.....
Tragedija komsije moje.....
Steve [pre 127 dana i 22 minuta] Odgovori
Nece biti odgovornih ali sto se duze razvlaci veca ce biti steta. Dakle vise para nam treba za sanaciju, raspisujemo tender, provizija u dzep i da te bog vidi. Mislite o tome
Trovach [pre 126 dana i 22 časa] Odgovori
Ovo vec ne spada pod velike propuste javnih preduzeca, vec vise kao nelagoda. Isto kao kada napisu da je u saobracajnoj "nezgodi" poginulo nekoliko ljudi, dok je u saobracajnoj NESRECI lakse povredjena neka starletutka.
Komsija [pre 126 dana i 21 čas] Odgovori
Voda samo nek curi a kolicinu vode sto iscuri platicete Vi gradjani te ulice tj. Svi oni koji su prikljuceni na tom delu vodovoda. Njima nije hitno zato sto ce vam naplatiti svaki kubni metar sto je otisao niz ulicu.
S2 [pre 126 dana i 18 časova] Odgovori
Ovde je kvar na glavnom cevovodu ispod ivice asfalta. Čeka se planirana rekonstrukcija cele Zmaj Jovine ulice, a sa njom i rekonstrukcija većeg dela cevovoda u njoj. Tačno je da je za intervenciju bez rekonstrukcije potrebna dozvola jer je vodovod skoro pola metra udaljen od ivice asfalta i morala bi se razbiti velika površina što zahteva prekid svog saobraćaja u tom delu ulice. Te dozvole za ovako saobraćajem opterećene ulice se vraški teško dobijaju, čak i kad su ovakve intervencije u pitanju. Još gore bi bilo razbiti nov asfalt nakon rekonstrukcije cele ulice. Kakva bi to tek pištaljka bila! Za kraj: ova voda ne ide preko nečijeg vodomera da bi bila naplaćena samo stanovnicima jedne zgrade ili jedne ulice. Ovakvi gubici, kao i voda izgubljena ispiranjima su već ukalkulisani u sadašnju cenu vode, pa ćemo je platiti svi solidarno, čak iako živimo više kilometara odatle. I, da, ima nas sve manje...pet-šest ljudi za ceo grad i prigrad...danju i noću, 24/7...a grad raste.
jozo bubnjar [pre 125 dana i 7 časova]
Cek malo? Zar ta ulica nije vec jednom "rekonstruisana" pre nekih 10 god, mozda i manje....hahaha... Ne lupetaj igumane, Vodovod ce to naplatiti svim gradjanima.
swano [pre 126 dana i 7 časova] Odgovori
Nemojte tako bar su zastitili da neko ne upadne! Sto veca rupa uzitak je veci!
S2 [pre 125 dana i 2 časa] Odgovori
Jozo bubnjaru, i ja sam napisao da ćemo tu vodu svi platiti. Ne čitaš pažljivo. Usput, za planiranu rekonstrukciju sam saznao još početkom Juna. Odlagana je zbog kišnog perioda i sada ne znam tačno kada će početi. Tačno je da je Zmaj Jovina rađena jednom (ne celom dužinom), ali pogledaj na šta sada liči. Jako je opterećena saobraćajem i asfalt brzo propada. Kvalitet tadašnjih radova ne bih komentarisao, jer, za razliku od tebe i takvih, ne komentarišem ono u šta se ne razumem.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.