Komentara: 6
Pregleda: 14773

Primanja za invalide rada

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
19. jul 2012.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

19.07.2012. - Pištaljka #1369 je zatvorena uz sledeći komentar:

Do izmena Zakona o PIO koje je stupilo na snagu 10.04.2003.godine, pravo na privremenu naknadu pripadalo je nezaposlenim invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti i to do stupanja na novi posao.Od 10.04.2003.godine, svim korisnicima privremene naknade koji su bili nezaposleni i prijavljeni nadležnoj organizaciji za zapošljavanje, izvršeno je prevođenje privremene naknade u invalidsku penziju u visini od 50% invalidske penzije.Usklađivanje ovako utvrđenog iznosa se vrši na isti način kao za penzije i novčane naknade. Utvrđeno pravo pripada do novog zaposlenja ili ostvarivanja prava na penziju. Za sve dodatne informacije možete se obratiti direktoru subotičke Filijale, soba 39, u vremenu od 7,30 do 15,30 časova. S poštovanjem, Subotička Filijala PIO Fonda

Tekst pištaljke:

Kao prvo, nemam razloga da se ne predstavim,n ikog nisam prevario, uvredio ili ucinio nesto sto nije ljudski. Invalid rada sam od 1981.godine,radio sam u "29 Novembru", znate kako smo prosli. Na osnovu toga sam u invalidskoj penziji resenjem koje je nosi datum 5.2.2004.godine i da cu primati 50% od pune invalidske penzije. Posle toga sam dobio jos jedno resenje u kome pise kad napunim 53 godine da ce mi se povecati penzija za30%,a preostali 20% kad napunim 63 godine,ali ga nazalost nemam, kad je zena dobila akcije renovirali smo kucu pa smo ga negde zaturili i sada ga nenadjemo. U decembru sam napunio 53 godine,posto nisam dobio to povecanje otiso sam u socijalno krajem januara da vidim u cemu je problem.Prva gospodja mi je rekla da se promenio zakon,sto nije tacno,jer sam proverio na internetu,tad sam trazio da mi se izda kopija resenja koje sam zaturio,receno mi je da dodjem za 2 dana po njega. 30.januara sam otiso po trazeno resenje,dobio sam ali ne to nego koje vec imam i poslali su me kod druge gospodje i njoj sam objasnio zbog cega sam doso,ona mi je rekla da je u ovom resenju napisano samo "formalno" to sto pise.Nisam bio zadovoljan tim odgovorom posto je to druga verzija odgovora na isto pitanje. Pozvao sam telefonom PIO Novi Sad,gospodin kome sam objasnio u cemu je problem mi je rekao da nemoze biti pojedinacno povecanje penzije,sto je treca verzija na moje isto pitanje. Posle dugog cekanja 20.juna mi je zakazano kod trece gospodje u socijalnom,ona me je ubedila uz pomoc jednog gospodina da ja nisam u penziji nego da sam korisnik privremene naknade.Kad sam dosao kuci uzeo sam resenje koje imam i procitao sledece,citiram"korisniku privremene naknade,pocev od 02.aprila 2003.godine privremena naknada se prevodi u invalidsku penziju u visini od 50%invalidske penzije sto iznosi 4.041.89 dinara mesecno" zavrsen citat, ovo je cetvrta verzija na moje isto pitanje. Zatrazio sam pomoc u Savezu Invalida,receno mi je da dodjem juce 18.07, otiso sam ali dzaba,posto je doticni gospodin otiso na teren, da je hteo mogo mi je javiti da ne dolazim i da nece biti u kancelariji posto sam mu dao broj mog telefona. DA LI NEKO U OVOJ DRZAVI MISLI NA NAS BEDNIKE,KAKO ZIVIMO SA 12.600 MESECNO,TROCLANA PORODICA,SEM KAD TREBA DA SE IZADJE NA IZBORE? MOLIM VAS,AKO NEKO MOZE DA MI POMOGNE,UNAPRED HVALA.
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.