• Pregleda: 1995

Pozivamo nadležne da stanu na put zagađivaču dimom na Makovoj sedmici

Po deseti, dvadeseti ili pedeseti put pozivamo sve nadležne institucije da stanu na put zagađivačima sa svakodnevnim spaljivanjem organskog otpada u satnici od oko 19:30 do oko 3:00 ujutro. Svi na Makovoj Sedmici znamo ko je centralni zagađivač koji to svakodnevno tokom cele godine radi u okviru Osiječke, Beogradske ulice i Majšanskog puta. Šta da učinimo mi obični građani jer smo izloženi zagađenju, pretnjama, pozivima na fizički obračun samo zato što molimo da zagađivač prestane da nas truje? Kome da se obratimo? Od koga da dobijemo zaštitu?

Ko može da stane na kraj zagađivačkim bezobzirnim nasilnicima koji se javno hvale da im niko ne može ništa i da će se fizički obračunati sa komšijama koji se žale na njih? Zar svi iz Osiječke ulice treba da se selimo iz svojih domova jer je Makova sedmica crna rupa komunog i aero zagađivanja? Svaki put kad se neko od komšija obrati Pištaljci smo mirni nekih nedelju dana a odmah posle toga sve se nastavi po starom i još intenzivnije, bezobraznije i besprimerenije. Tako je i ovaj put. Pozivamo nadležne - spasite nas od pretnji, zagađenja, nasilja i neuviđajnosti.

5
Imre [pre 66 dana i 23 časa] Odgovori
Upravo sam video vozilo komunalne policije parkirano u Pećarskoj ulici što znači da nadležni ipak reaguju i pokušavaju da na delu uhvate zagađivače koji očigledno imaju svoje dojavljače pa trenutno po prvi put posle nekoliko nedelja ne lože u ovo doba a problem je što patrole ne mogu dežurati celu noć. Nikome više nije jasno dokle će trovači da nas truju i dokle će ova igra neuspešne intervencije nadležnih organa i manifetluka zagađivača da traje a sve na štetu nas običnih građana koji smo žrtve.
Andrea [pre 66 dana i 11 časova] Odgovori
Ovo samo pokazuje kako vlast nije briga za narod. Sigurno od zagađivača dobiju pare i prave se da se ništa ne dešava.
Linus [pre 66 dana i 4 časa] Odgovori
Ako ne moze milom, a ocigledno ne moze, onda je jedini nacin odgovoriti silom, pod okriljem mraka. Na zalost, dosla su takva vremena. Divlji pregazili pitome.
Stoga, ako vam je zaista stalo, organizujte se i stanite na put zulumu. Iluzorno je ocekivati to od napredne drzave Srbije.
Mozakss [pre 66 dana i 2 časa] Odgovori
Ako mozete da objavite fotke spaljivanja..
Znat ce narod o kome se radi..pa ce doticni ili prekinuti ili taj otpad nositi na deponiju gradsku
Majmun [pre 57 dana i 7 časova] Odgovori
Spaljivanje bilo kakvog otpada na otvorenom zakonom zabranjeno. Policija poziva građane da prijave sva paljenja po zemljištu, ulicama, dvorištima. Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru. Nepoštovanje zakonskih mera zaštite od požara povlači prekršajnu odgovornost za koju su propisane visoke novčane kazne, i to: za fizička lica od 10.000 do 50.000 dinara, dok je za pravna lica taj iznos od 300.000 do milion dinara. Tužite ih na Sudu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.