Komentara: 0
Pregleda: 559

Potrebno češće odnošenje smeća kod zgrada na uglu ulice Kizura Ištvana Kizura i Segedinskog puta

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Javna higijena (kante za smeće, kontejneri, održavanje ulica, košenje zelenih površina)
04. avgust 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

18.08.2020. - Pištaljka #9894 je zatvorena uz sledeći komentar:

JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica ima usvojen Program upravljanja komunalnim otpadom po kome se kontejneri V=1,1 m3 koji se nalaze na pomenutoj adresi prazne jednom nedeljno.

Kao i na nekim drugim lokacijama, tako i ovde, problem nepravilnog odlaganja komunalnog čvrstog otpada je efikasno moguće rešiti jedino kada bi se kontejneri nalazili u zatvorenom ili ograđenom prostoru unutar objekata ili uz objekte( zgrade).

Tekst pištaljke:

Da moj problem postane tvoj problem. Tako se prema prirodi i svojim sugrađanima  odnosi nekolicina naših Subotičana koji svakodnevno i bez imalo obzira prema drugim licima bacaju smeće na ulicu, ostavljaju stare dušeke, delove ormana, stolice i napukle i dotrajale  wc šolje pored kontejnera. I po staroj dobroj navici i bahatosti tih građana :“ Nek mi neko nešto kaže... videće on“ ,većina  čistunaca okreće glavu od bahatih komšija, plašeći se da ne pokvare svoje svakako nepostojeće komšijske odnose.

I tako u četiri kontejnera koje „opslužuju“ 4 stambene zgrade u ulici Segedinski put-Ištvana Kizura (Segedinski put 29, Ištvana Kizura 11-13) baca se sve, od kamena do pločica, od fotelje utabane pozamašnim guzicama do delova ugaonih garnitura raspalih zbog mladalačih ljubavi, a kada zafali mesta, e tu se onda ostavljaju stvari pored kontejnera, od direktorskih stolica do klub stolova. I tako uz sav nameštaj na parking prostoru svake  noći sastajale su se  dve mačke i jedan pas, svako od njih u svojoj fotelji, mjauče se i laje o svemu, a najviše o ničemu, kao na našim TV programima.

A da čitaoci pištaljke ne kažu da i ja puno lajem, a malo kažem cilj mi je da poručim građanima da svoje smeće bacaju samo u kontejnere, a ne pored, iza, između, na njih, a da gabaritno smeće bacaju za to propisane kontejnere ili plate službe, privatne prevoznike koji odnose takav nameštaj. Ujedno pozivam JKP „ Čistoću i zelenilo“ da smeće na parking prostoru između ove dve zgrade odnose dva puta nedeljno,a ne jednom nedeljno kao sada ( petkom ) . Ipak se više jede, gricka, pije pa je potrebno u skladu sa pojačanom gojaznošću pojačati i odvoz smeća.

Unapred smo Vam zahvalni na tome.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.