• Pregleda: 5138

Parking na biciklističkoj stazi?!

Da li ovo u redu, da pekara Dino javnu površinu, OBELEŽENU biciklističku stazu koristi kao svoj parking?! Pri tom ako kulturno kao biciklista stanete i čekate vozače da se uklone sa biciklističke dobijete vrlo nekulturne komentare, čast izuzecima koji shvate grešku i uz izvinjenje požure da se sklone. Pri tom jedan od automobila stoji parkiran stalno... Slike su napravljene u pola sedam ujutru i u pola tri popodne, tokom nedelje. Da li može da se uradi nešto po ovom pitanju?

PIŠTALJKA SE REŠAVA!

Pištaljka #8733 je u fazi rešavanja, uz sledeći komentar...

Poštovani,

Komunalna inspekcija, uz asistenciju komunalne policije će u narednom periodu obilaziti pomenutu lokaciju, te sankcionisati nepropisno parkirana vozila.

S poštovanjem,

Sekretarijat za inspekcijasko-nadzorne poslove

25
Diki [pre 71 dan i 4 časa] Odgovori
Istina,cerka mi svaki dan tuda ide u skolu biciklom..kada predje na pesacku stazu,tada je psuju pesaci,jer vozi biciklu po pesackoj, pored biciklisticke staze,a po biciklistickoj ne moze proci od parkiranih automobila.
Jolža Keramičar [pre 71 dan i 3 časa] Odgovori
Pa dobro di oćeš da parkaram kažimi kad si taki pametan
Trovach [pre 70 dana i 8 časova]
Evo, parkiraj se kod mene u dnevnoj sobi! Dokle cete vi bahata manjina da zagorcavate zivote kulturnim gradjanima?
NN [pre 70 dana i 8 časova]
Na pružni prelaz. Ili na sred raskrsnice. Po tvom načinu razmišljanja, svejedno je.
Sasa [pre 69 dana i 23 časa]
@JOLŽA KERAMIČAR - mozes parkirati preko puta odmah uz crkvu ili iza parka koji su ti na 1 minut od pekare... neki ljudi bi voleli da mogu da parkiraju na sam ulaz u prodavnicu, ustanovu ili stan...
šta reći... [pre 65 dana i 17 časova]
Parkiraj tamo gde zakon dozvoljava.Veliki broj prekršaja u saobraćaju se mogu podvesti kao slučajni ali pogrešno parkiranje je bezobrazno,nameran prekršaj.To je do kućnog vaspitanja.Totalno loše poznavanje saob.propisa i beščašće amoralnih ljudi,pogotovo onih koji nisu upoznati da kolski ulaz nije javna površina.
damir [pre 71 dan i 1 čas] Odgovori
moze treba ukinuti bicikliste
Trovach [pre 70 dana i 8 časova]
Mogu ja da idem kolima i u prodavnicu koja je udaljena 300m, ali ako se svi budemo tako ponasali guzve u saobracaju ce paralisati grad. Ako nisi vozacku dozvolu dobio na tomboli morao bi biti upoznat sa saobracajnim propisima, a ne bi bilo lose da te saobracajna policija s vremena na vreme podseti.
Filozof [pre 70 dana i 7 časova]
Slazem se,biciklisti stvarno misle da su oni najbitniji u saobracaju...
Verka [pre 67 dana i 20 časova]
@Filozof ... stvarno i ti biciklisti misle da je njihova biciklistička staza, baš su bahati, oni bi da voze po njoj, pa gde će onda automobili parkirati ako ne na biciklističku!?
ČINJENICA [pre 70 dana i 8 časova] Odgovori
Predmetni problem, baš kao i svako drugo nepropisno parkiranje je rešiv dok dlanom o dlan, da Komunalna policija radi u skladu sa obavezom koja proističe iz Odluke o komunalnom redu.

Naime, "Po članu 12. tačka 1, zabranjeno je kretanje, zaustavljanje ili parkiranje vozila na javnoj zelenoj površini, odnosno ostavljanje vozila u pešačkoj zoni, na trgu, pešačkom prelazu, BICIKLISTIČKOJ stazi, stajalištima javnog prevoza... Ukoliko se i desi takav prekršaj (a dešava se svakodnevno!), komunalni inspektor je ovlašćen da u skladu sa članom 114, tačka 1. i 2. naloži rešenjem da se ukloni vozilo i o tome u elektronskojj formi /član 116./ obaveštava lice koje vrši uklanjanje vozila, odnosno JP "Parking servisu". Nasuprot tvrdnji načelnice "komunalaca" od pre nekoliko godina, da je aktivnost "pauka" i spajdermena svakodnevna, to ipak nije tako. Nemar, takođe lako rešiv, šut kartom u donji deo leđa.
Deks [pre 69 dana i 1 čas]
Ajde mi druze vrati 7500 dinara koje sam ispljunuo pre neka dva meseca,posto kazes komunalci ne rade sa spajdermenom.Priznajem stao sam na trotoar,napravio sam prekrsaj i kriv sam.Odneli su me nakon nekih petnaest minuta od kad sam parkirao.
ČINJENICA [pre 68 dana i 9 časova]
@ DEKS

Izuzetak ne čini pravilo. Inače, da "pauk", naravno po nalogu (za propisno, a neplaćeno parkiranje nije neophodan) svakodnevno, i to samo na potezu od M. Vukovića do zgrade "Elektrodistribucije" u Harambašićevoj uklanja vozila sa trotoara, "tursku kaldrmu" bismo gledali samo na požutelim fotografijama, a ne i osećali, donji postroj vozila pogotovo, kao sada, i ko zna dokle ubuduće. O ostalim lokacijama u gradu, jedna od njih je kod obližnje "Lifke", i da se ne govori.
šta reći... [pre 65 dana i 17 časova]
Sve se može dovesti u red ako se hoće.Pauk da radi 24/7 i da vidiš za mesec dana red.Em će se zaposliti još radnika em će normalan i kulturan narod da lakše živi.
Ja sam ja [pre 69 dana i 21 čas] Odgovori
Ispred pejare je takodje i oznacen parking tako da kuš!
Trovach [pre 68 dana i 1 čas]
Ne moze da se oznaci parking na biciklistickoj stazi, bar ne, a da to bude u skladu sa propisima. Treba postovati propise i sve ucesnike u saobracaju, pa ce biti manje problema. Ovako, biciklista obilazi nepropisno parkiran auto, pa ometa saobracaj na kolovozu, ili trotoaru u zavisnosti kuda obilazi.
Ja sam ja [pre 66 dana i 17 časova]
Taj parking postoji od kad postoji pekara a biciklisticka je obelezena od nedavno ako te neko pita,odrastao sam i zivim.u Sandoru tako da znam sta pricam.
šta reći... [pre 65 dana i 17 časova]
Dakle,veoma jasan znak za kulturne i moralne ljude.Zabranjeno i ZAUSTAVLJANJE,nema 2 minuta debili.Do nas je!
TRTA [pre 64 dana i 7 časova]
@ JA SAM JA pre Dino pekare tamo je bila privatna kuca i mala prodavnica bez parkinga. Biciklisticka je tamo pre nego sto je Dino pekara napravljena, cim su je napravili dali su sebi za pravo da stave parking preko biciklisticke,
B [pre 69 dana i 8 časova] Odgovori
Das 100e braci da paze jedan dan biciklisticku i da vidim ko bi imao muda da stane.
Ja sam ja [pre 68 dana i 20 časova]
Pozoves policiju i nema ni 100e ni braće :)
POP ZA SVE [pre 68 dana i 1 čas]
Ja prvi za 200..☺
BrankoL [pre 68 dana i 21 čas] Odgovori
Da ne bude zabune ....Dino ( verovatno) jeste betonirao taj deo ,zbog lakseg odrzavanja , ciscenja ali ga ne koristi Dino pekar kao parking ...
Tu betoniranu povrsinu koriste svi ostali kao parking ...
Mislim razmestim i ja moj krevet ali nisu svi pozvani ....
Zloli [pre 62 dana i 14 časova] Odgovori
Trenutno je pomogla inspekcija rada, pekara je zatvorena zbog neprijavljivanja radnika.
šta reći... [pre 59 dana i 21 čas]
Puna Subotica takvih i onaj ko radi pošteno rastu mu magareće uši.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.