• Pregleda: 7151

Parking kod Otvorenog univerziteta

Da li je moguće da se ovo dešava u našem gradu u 21. veku? Da li je normalno da se na parking pušta nenormalan broj automobila, da je parking, malo je reći, zatrpan?!?

Zar je toliko potrebno zaraditi? Zar je teško napraviti sistem kao u Novom Sadu, da se pušta toliki broj automobila koliko ima parking mesta? 3 sata sam na parkingu, ne mogu da izadjem. Ko je ovde odgovoran?!? 

27
Ro [pre 52 dana i 23 časa] Odgovori
Meni danas trajalo 22 minuta od rampe do rampe i ladno mi naplatili. Srbijoooo
Dejan [pre 52 dana i 16 časova] Odgovori
Gradi se bg na vodi a saobracaj u subotici nije pipnut od 70 ih
Igor [pre 33 dana i 6 časova]
Za tu situaciju je samo Subotica kriva i pokrajinska vlast, Beograd nema veze sa tim bas nikakve.
Nina [pre 52 dana i 14 časova] Odgovori
Isto sam tako prosla...od rampe do rampe 20-tak minuta... naravno hteli da naplate, ja nisam htela da platim...ugasila auto na rampi, pa vi cekajte... Naravno da su me pustili... i nije u redu da platim jer ni stala nisam, potrosila vreme i gorivo...o zivcima da ne pricam...pa jos i da platim!? Od tada ne parkiram tamo...niti cu...
Ptica trkacica [pre 43 dana i 15 časova]
Da su vasisugradjani malo civilizovaniji i kulturniji ne bi dolazilo do toga. Parkiraju i ostavljaju vozila na sredini puta. Ulaze i ostaju na parking i ako je isti prepun. Boze moj spasce mi kruna ako prosetam nekih 500metara duze. Ne branim Parking sluzbu ali budimo malo realni i objektivni.
Hecy024 [pre 18 dana i 10 časova]
Vi ste imali sreće da nisu pozvali saobraćajnu policiju. Parking kod Otvorenog Univerziteta samo mi zovemo zatvorenim parkingom, a u stvari to je ulica gde se vrši naplata parkinga! Kao takvog zatvoriti za kretanje vozila ima pravo samo policija! Vi ste sa svojom radnjom uznemirili kretanje saobraćaja i izazvali pometnju! Da sam bio na njihovom mestu, ja bi pozvala policiju, čekali bi 10-15 minuta da dođu, njih sto bi došlo do kućice da pita šta se dešava a ja bi pokazao prstom na vas! Možda bi i koja šamarčina pala vama sa strane vozača za izazivanje cirkusa. Inače ne jednom sam video da radnici JKP Parking-a stoje na ćošku i upozoravaju da su puni i da ulazite na svoju odgovornost, ali 50% njih to ni ne čuje.
Mitke [pre 52 dana i 14 časova] Odgovori
Juce je stvarno bio haos,ali treba shatiti da Su praznici ja zivim tamo pa znam kakva je ludnica tako da sam juce isla peske na posao,ali na ulazu u parking ima ispisano da je parking pun,ljudi i daje ulaze juce je bila tamo komunalna i covek iz parking da zatvore parking a vozaci uporno ulaze,napravjena je brza rampa i njuniko ne koristi veliki je problem mali kapacitet parking mesta i izlaz jer je jako tesko skrenuti levo zbog semafora u ovakvim guzvama neophodna je pomoc saobracajaca i da obavezan smer bude desno ove stvari moraju da se rese jer ne mogu koristiti svoje vozilo jer nemam gde parkirati kada je guzva a zivim tamo
Stefan [pre 51 dan i 6 časova]
Hm, jeste, zabranili su ulazak tek nakon 3h opste katastrofe. Verujem da su stanarima usi lepo prosle taj dan od sviranja.
šta reći [pre 48 dana i 11 časova]
Što se tiče parkiranja svaki dan je praznik u Subotici.
Maja [pre 52 dana i 13 časova] Odgovori
Mi smo juce bili i hteo nam je naplatiti za 11min jos je i bio bezobrazan radnik na naplatnoj rampi. Sramotaaaa
Ana [pre 52 dana i 9 časova] Odgovori
A stanari koji žive tamo nemaju gde da parkiraju
Gibler [pre 52 dana i 8 časova] Odgovori
to je zato sto smo mi truli kao nacija, bahati, osioni, bez vaspitanja, bez postovanja i zato sve radimo fuserajski jer nam niko nista ne moze posto pravni sistem ne funkcionise, a ni javno mnjenje.
Mozakss [pre 52 dana i 7 časova] Odgovori
Bio sam.u Hamburgu.grad koji je sa saobracajem 10x gusci od beograda.naravno dosta podzemnih i nadzemnih garaza,javnih parking mesta sa placanjem,ali sto je interesantno..kod mnogih imate pravo 1 h parkinga besplatno,nakon toga ste duzni da platite parking mesto u nekim delovima ne mozete platiti duze parkiranje od 1 h.sat za parkiranje koji postavljate sa unutrasnje strane mozete kupiti na svakome kiosku.(od papira napravljen sat sa mehanizmom)onaj koji ne plati,ocekuje ga visoka kazna za ne placanje plus ako ne pomeri auto u roku od naznacenog na upozorenju sledi pauk,koji je opet skup da vam skoro presedne ne placanje..oko 1500 eu.i ne mozete da platite dok vam odnosi pauk,vec na parkingu gde ga podizete.
Ali zato imate skoro svugde mesta za parkiranje..neovisno od zone.privatni parkinzi su posebno..tamo ne pokusavajte da parkirate bez odobrenja vlasnika,jer je jos skuplja kazna,a pauk pogotovo plus kazna za narusavanje privatnog poseda..
Eto vam ideje za resenje parking mesta..
Ostoja [pre 52 dana i 6 časova] Odgovori
To je normalno, direktor servisa je priučeni šloser kao i direktori ostalih JP, zdravstva i ostalog do vrha lokalne samouprave, . Ali zato rade radnju.
Subočan [pre 52 dana i 1 čas] Odgovori
Šta na ovo reći, zaista... Istu stvar sam doživeo još pre četiri godine, kada sam sa parkinga izlazio 45 minuta.
Možda bi u tumačenju ljudi koji ovo dozvoljavaju mogla da posluže razmišljanja Frojda, koji je rekao da je glupog čoveka moguće prepoznati po tome što ga nije sramota kada je ostalim sagovornicima neprijatno. Mene je sramota što se ovo događa iz godine u godinu, a vas?
Mare [pre 51 dan i 5 časova]
Mene je sramota koliko nam dobro ide. A bice nam jos bolje za 2 godine.
Ptica trkacica [pre 45 dana i 8 časova]
Nije te sramota du udjes u parking na cijem ulazu jasno pise "PARKING JE PUN". Inteligentni ljudi postuju obavestenja i naredbe ne glume bahatost i oholost.
Ptica trkacica [pre 45 dana i 8 časova]
Ili je mozda veliki problem prosetati 15minuta odvojiti se od svog vozila. Mozda bi trebalo neki lift uvesti da se u Maxi ili neki drugi objekat moze kolima uci i dovesti do kase.
Ptica trkacica [pre 45 dana i 8 časova]
Parking je takav kakav je bolji nemamo i sa ovim sto imamo bi trebali da se ophodimo malo normalnije.
Srpski sor [pre 50 dana i 14 časova] Odgovori
Da su pametni kao sto nisu,ti sto se bave parking prostorima u gradu,bi semafor za obavestavanje da li ima mesta ili ne stavili na skretanje prema galeriji,jer ta vozila koja vec udju u prostor ispred rampe i kad vide da nema mesta na prakingu ne mogu skrenuti,ici u rikverc,jer obicno ima vozila iza i put nije dovoljno sirok da se maknes odatle,pa si prinudjen uci i nadati se da ces i izaci u roku od dve minute sa parkinga.Teska glupost je rampa u sred centra,na tako malom prostoru i sto kazu ono cudo u koje su utukli navac,kao fol brza rampa,se prakticno ni ne koristi.Uostalom,nista u ovom gradu vise nije uredjeno i razumno.
lalo [pre 50 dana i 7 časova] Odgovori
pa sugradjani onda malo uvedite zapadnjacke kulture, dodjete autom do grada pa dalje lepo peske i gradskim prevozom, a ne autom od vrata do vrata!!!
Zvezdan [pre 49 dana i 1 čas] Odgovori
Hej lenstine, naucite da vozite biciklu, pa necete imati problema sa parkiranjem i guzvom u gradu. Kao da ste svi rodjeni u automobili
Cil3 [pre 48 dana i 11 časova] Odgovori
I tako 24-og ovog meseca kolaps(saobraćajni) u gradu. Svi negde žure i jure, kao da je smak sveta, a ne badnji dan. Na ulasku na parking stoji radnik i govori ljudima da je parking krcat i da nema potrebe da stoje na rampi jer se stvara gužva. Naravno nekolicina "pametnih" sugrađana mora na parking po cenu života. I naravno i tamo se počinje stvarati gužva. I onda ko je tu kriv?! Mnogo šta bi se trebalo promeniti ali prvenstveno naša svest da nismo jedini i da nekim danima bolje prošetati do grada nego ići kolima i stvarati gužvu.
S [pre 45 dana i 15 časova] Odgovori
Tacno ne da je broj vozila u gradu sve veci,a broj parking mesta isti. Ali je i cinjenica da samo Suboticani hoce kolima da udju u svaku radnju, i ne mogu da naprave ni dva koraka peske,bez ljutnje,i ja sam jedan od pomenutih. Ali onda ne krivim parking,vec sebe. Logicno da je za praznike guzva,ne ocekujem da je Deda Mraz duplirao broj parking mesta,pa ce ih za te dane biti vise.
Subotičanin [pre 44 dana i 16 časova] Odgovori
Pobogu ljudi,vi nemojte ulaziti ako je parking pun.I ne kinjite ljude koji rade taj posao jer njemu računar računa naplatu i zadržavanje.Pa je li on iz svog džepa treba da plaća?
andrea [pre 43 dana i 11 časova] Odgovori
haos
Ptica trkacica [pre 42 dana i 8 časova] Odgovori
Nemam reci,5 komentara napisanih na ovu vest i nijedan nije objavljen. Ni u jednom nisam prozvao nekog niti sta nepristojno napisao a ipak am ignorisan od strane urednika. Zato verujem da mi ni ovaj nece objaviti. Uvuklo se zlo i ovde. Posten gradjanin nema prava na svoj misljenje.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.