• Pregleda: 3640

Opasna neobeležena krivina

Na putu Subotica - Čantavir, kod pružnog prelaza je opasna S krivina koja nije dovoljno obeležena. Posebno je neobeležena iz smera Čantavira ka Subotici. Baš na tom mestu se ranije desilo izletanje drumskog vozila koje je polomilo zaštitnu ogradu a koja posle nije popravljena. Sama zaštitna ograda nije dovoljna. Potrebni su drumski znaci.

Pri nailasku na putni prelaz postoji drumski znak da se nailazi na prelaz sa branicima i znaci za udaljenost od istog i oni su u dobrom stanju. Međutim, znak da je tu dvostruka krivina i znak za ograaničenu brzinu su stari, izbledeli, bez reflektujuće materije i noću su izuzetno teško uočljivi.


Potrebno je popraviti zaštitnu ogradu, drumsku signalizaciju i po mogućstvu staviti svetlosne treptače koji bi upozoravali vozače na krivinu na putu.


U poslednjih nekoliko dana se desilo nekoliko izletanja vozila baš iz smera Čantavira ka Subotici. Jedan vozač je povređen i zbrinut u bolnici.


Molim nadležne da reaguju posebno jer su noći sa maglom i krivina je, za ljude koji ne poznaju put, teško uočljiva i opasna.

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8982 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani,

Postavljena je nova saobraćajna signalizacija. Popravka zaštitne ograde je u toku.

S poštovanjem,

Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

6
Ivo [pre 105 dana i 8 časova] Odgovori
Često koristim taj put pridržavajući se brzine ( I lošeg kvaliteta podloge) i ni jedna od krivina mi nije opasna na izletanje, a kad zateknem razbijen branik se zamislim koliko bi ih tu ginulo da je put odličan ;-)
Mare [pre 104 dana i 23 časa] Odgovori
Grad bi mogao da se pozabavi izgradnjom biciklističke staze ovom deonicom, tacnije od Nis pumpe u Aleksandrovu do Čantavira, lokacija je atraktivna za biciklizam, a ne da strepimo po redovnom putu! Sto se tiče pružnog prelaza, potrebno Je jasno I vidno oznaciti krivinu
Magnum [pre 103 dana i 5 časova]
a biciklisti da se pozabave kupovinom svetla za bicikle
C [pre 104 dana i 15 časova] Odgovori
Ja ne znam šta oni čekaju. To se trebalo popraviti odmah nakon kada je onaj prvi uništio. Ali kad već onda nisu, onda su trebali kada se desila sledeća nesreća i kad su pogledali zašto je došlo do iste.

Ali ne, ni onda nisu, oni čekaju da siđe bog a neba i kaže im da bi bilo dobro da neko i nekada uradi svoj posao.
Arpad [pre 104 dana i 4 časa] Odgovori
Ja prolazim svaki dan tuda mesecno bar jedno vozilo zavrsi u jendeku... Zastitnu ogradu su do sada popravljali i stavljali novu bezbroj puta
Sasa [pre 104 dana i 2 časa] Odgovori
Pored postojecih znakova sa desne strane i markiranih oznaka na putu, dodavanje jos obelezja na putu nece puno pomoci, posto dosta vozaca vozi ovim pravcem preko 100 kmh a dozvoljeno je 80. Naravno pri toj brzini a jos posebno nocu, kasno primetis znakove za pruzni prelaz. Jedina mogucnost je postavljanje trepcuce svetlosne signalizacije.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.