Komentara: 11
Pregleda: 4952

Očitavanje vodomera - obračun, računi i reklamacije

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
31. jul 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

11.08.2020. - Pištaljka #9880 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor JKP "Vodovod i kanalizacija":

U cilju što boljeg očitavanja vodomera svi čitači su upozoreni da svoj posao rade odgovorno.

Čitanje brojila se vrši od 15-tog u mesecu narednih deset dana,kao što je i napomenuto od strane prigovarača.

Firma koja očitava vodomere ima 45 radnika i možemo da tvrdimo da njih 99% očitavanje radi redovno i da se to vidi iz procenta očitanih brojila kao i malog broja reklamacija sa terena.

Kako bi prevazišli ovakav vid manipulacije pojedinih čitača,čitač iz pomenutog reona će biti zamenjem novim čitačem te tako nastavljamo trend dobrog očitavanja vodomera.

Tekst pištaljke:

Već odavno planiram da pitam građane Subotice, jel su baš svi zadovoljni sa radom Vodovoda, ili se desi po neki put da imaju primedbu u vezi njihovog naplaćivanja?

O čemu se radi?! U našoj ulici (Centar III) zadnji put su bili očitati stanje vodomera prošle godine (2019) u maju mesecu. Od tada molimo, telefoniramo, žalimo se, raspravljamo, stanovnici ulice lično ulaze u Vodovod radi reklamacija, i ispravki računa. Dobijemo odgovor da to nije njihova greška, spoljna firma radi očitavanje, pa nam savetuju da potpišemo ugovor, da postanemo samočitači, jer inače nemamo pravo javiti stanje. I naravno, daju nam broj koordinatora, koji vodi posao u našem okrugu. Nazovemo njega, on da broj telefona radnika, koji bi trebao da izađe na teren. Radnik sve obeća, ako ne danas, onda sutra obavezno dolazi, na kraju lupi na stomak i upiše neki levi broj, koji ni blizu nije realnom stanju (barem da se potrudi neki mesečni prosek da izračuna!).

Da ne bude zablude, na sajtu Vodovoda kod "Korisničkog servisa" prva rečenica je:    JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica ima obavezu da vodomere očitava svakog meseca. Za korisnike usluga u kategoriji široke potrošnje (kuće) očitavanje se vrši mesečno, u drugoj polovini meseca.      

Pa recite nam, mi stariji ljudi, koji nismo u stanju da siđemo u šahtu, kome već da se obratimo? Dokle će nas vući za nos? Ili, koji su ti ljudi, koji prihvataju posao, neodrade (a plate podižu sigurno), a imaju tu slobodu da nam kroje stanje kako im padne na pamet? A Vodovod kao ne može ništa?

Ko je tu kriv? Građani, koji zbog niskih plata i penzija žele mesečno da izmire svoje račune (a opomenu odmah izbace čim ne platiš račun), ili javno preduzeće?

Pitam sa poštovanjem, ima li nadležnog organa, koji bi mogao rešiti naš problem?

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.