Komentara: 21
Pregleda: 5554

Nesnosna buka kod Mlečne pijace

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
28. jul 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

07.08.2020. - Pištaljka #9858 je zatvorena uz sledeći komentar:

Dana 05.08.2020. godine  obavljen je razgovor i zapisnički konstatovana izjava vlasnika STR "Hit voće" Subotica, Zrinjskog i Frakopana 1/A u prostorijama Sekretara za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Preduzetnik  je upoznat sa sadržajem Naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije pod br.II-06-66/2020  izdato dana 16.07.2020. godine. prema članu 5. te Naredbe privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trigovinskom formatu radno vreme je ograničeno na period od 06:00 do 21:00 čas. Tako da sve radnje prijem robe  kao i predaju robe treba da vrši u tom vremenskom inervalu.

Tekst pištaljke:

Želeli bismo ovim putem da apelujemo na nadležne da nam pomognu u rešavanju dugogodišnjeg problema sa nesnosnom bukom.

Naime, u prizemlju dve spojene stambene višespratnice u ulici Zrinskog i Frankopana (rampa kod Mlečne pijace) nalazi se lokal koji se bavi veleprodajom voća i provrća koji godinama svojim bučnim poslovanjem oko 3 ili 4 sata svakog jutra uznemirava stanare ovih zgrada.

Zaposleni u ovom lokalu  godinama unazad obično između tri i četiri sata posle ponoći (dakle, duboko u noć) počinju  sa aktivnostima dovoženja – odvoženja i istovara – utovara voća i povrća i to uz glasno dovikivanje i pravljenje buke vučom ručnih viljuškara po betonu oko zgrade i pločicama unutar poslovnog objekta (zgrade).

Od te buke nemoguće je spavati te se san stanara (kojih ima na desetine) u tom momentu prekida, a kako to traje satima nemoguće je i nastaviti sa spavanjem, što naročito stresno utiče na decu i starije osobe. Sve ovo predstavlja vrlo ozbiljan problem za stanare ovih zgrada. 

Godinama unazad se obraćamo kako vlasniku, tako i raznim inspekcijsko nadzornim službama, ali bez ikakvog rešenja. 

Svesni smo činjenice da se zbog okoline ovakve delatnosti moraju odvijati, al ismo isto tako svesni da se uz dobru volju istovar može vršiti u neko svima prihvatljivo vreme (npr. naveče do 22 a ne u 3 ujutro) 

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.