Komentara: 2
Pregleda: 2324

Mnogobrojni komšijski psi ugrožavaju okolinu (Ozrenska ulica)

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
07. oktobar 2011.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

07.10.2011. - Pištaljka #404 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odlukom o uslovima za držanje i zaštitu domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji Grada Subotice definisan je broj pasa koji se može držati. Kompletan tekst Odluke, objavljen je u "Službenom listu Grada Subotice", br. 33, koji možete pronaći na sledećem linku: http://www.subotica.rs/pdf/sluzbeni_list/2011/sl_2011_33_sr.pdf U objektima višeporodičnog stanovanja bez dvorišta, u jednom stanu, može se držati jedan pas i jedna mačka i njihov podmladak najduže do 2 meseca starosti. Izuzetno, u objektima višeporodičnog stanovanja bez dvorišta, može se u jednom stanu, uz pismenu saglasnost većine stanara ili skupštine zgrade, držati najviše 2 psa i 2 mačke i njihov podmladak najduže do 2 meseca starosti. U objektima višeporodičnog stanovanja bez dvorišta nije dozvoljeno držanje pasa i mačaka na balkonu, terasi ili lođi, na tavanu, u podrumu, šupi, vrtnoj bašti ili drugoj zajedničkoj prostoriji, kao i uvođenje pasa i mačaka u liftove. U objektima porodičnog stanovanja sa dvorištem, mogu da se drže najviše 2 psa i 2 mačke i njihov podmladak najduže do 4 meseca starosti. U objektima porodičnog stanovanja sa dvorištem, psi moraju da se drže u ograđenom prostoru u odgovarajućoj kućici ili na način koji će sprečiti nekontrolisani izlazak iz dvorišta na javne površine i u susedno dvorište. Ograđeni prostor odnosno kućica za držanje psa mora da bude udaljen od stambenog objekta u susednom dvorištu najmanje pet metara. Poslove inspekcijskog nadzora nad sprovođenjem ove odluke obavlja sekretarijat Gradske uprave nadležan za inspekcijsko-nadzorne poslove putem komunalnog inspektora. Ukoliko smatrate da je neka od odredbi ove Odluke prekršena, molimo Vas da se obratite Sekretarijatu za inspekcijsko-nadzorne poslove, na broj telefona 626-910. S poštovanjem, Kabinet gradonačelnika

Tekst pištaljke:

Nadamo se da će napokon neko i od nadleznih čitati ovu poruku i pomoći onima koji stanuju u Ozrenskoj ulici i nama koji svakodnevno moramo kroz tu ulicu da idemo i plašujući da li je trenutno ulica bezbedna, koliko pasa ima napolju i da nam deca bezbedno odu i dođu kući iz škole! Vlasnik živi u Ozrenskoj ulici, Ima više desetina pasa i kao vlasnik ne misli da sa tim ugrožava celu ulicu, jer kad je u alkoholisanom stanju kapija je širom otvorena i psi napolju. Nadamo se da ima neki Zakon da ne sme se toliko pasa držati u jednom dvorištu! Nadamo se povoljnom rešenju i da ćemo već jednom moći prošetati mirno i bezbedno u ovoj ulici!
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.