• Pregleda: 2465

Kako se održava Senćansko groblje?

Groblja čuvaju naša sećanja i dužni smo da ih održavamo. Kada uđemo na glavni ulaz u Senćansko groblje, slobodno se možemo postideti. Ili trava nije pokošena pa se do grobova teško stiže  ili su otkosi ostavljeni nepokupljeni i nagomilani svuda, pa i okolo samih grobova. Slika je ružna a odnos nedostojan onih koji na groblju počivaju, pa i nas koji se trudimo da grobnice redovno održavamo i uredno plaćamo 10 godina unapred grobno mesto. Uz to, na ulazu u groblje ne postoji kanta za smeće, te nekulturni ljudi odlazeći sa sahrane, bacaju gde stignu crni flor, pa se po njemu gazi.

Pored stida, prisutan je i strah od zida koji je zidan sigurno pre osamdesetak godina i iz kojeg ispadaju cigle i prete da padnu na glavu onima koji uređuju svoje grobnice uza zid. Siguran sam da ovo moje zapažanje nije prva kritika upućena na račun onih koji su zaduženi za održavanje Senćanskog groblja, ali sam isto tako siguran da je krajnje vreme da se oko uređivanja i održavanja ovog groblja nešto preduzme.

Mi koji smo još živi želimo da bez stida i straha prilazimo grobnicama naših najmilijih. A zaduženi za održavanje groblja su dužni da nam to obezbede!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8287 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani,

JKP Pogrebno ulaže maksimalne napore i pored nepovoljnih vremenskih uslova kako bi poslovi uređenja i održavanja groblja obavili ažurno na zadovoljstvo kako posetilaca groblja, tako i zaposlenih, sve obzirom na pijetet i dostojanstvo pokojnika koji su sahranjeni u grobljima kojima upravlja. Ulaz u Senćansko groblje iz pravca Bajnatske ulice je dodatno uređen.

S poštovanjem,

JKP “Pogrebno”

1
Sajko [pre 181 dan i 9 časova] Odgovori
Problem je sto je u preduzecu jkp Pogrebno manjak zaposlenih pa nema ko da sredjuje I uredjuje.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.