Komentara: 7
Pregleda: 2747

Horizontalne oznake na parking mestima (dovode u zabludu)

Putna i građevinska infrastruktura (udarne rupe, saobraćajna signalizacija, staze...) / Biciklističke i pešačke staze, pešačke zone
16. septembar 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

28.09.2020. - Pištaljka #10132 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor JKP "Parking" Subotica:

Sadašnji režim saobraćaja kojim je uspostavljeno parkiranje ukoso sa leve strane u ulici Ištvana Sečenjija uveden je na osnovu PLANA REŽIMA SAOBRAĆAJA U CENTRU GRADA SA KONCEPTOM ORGANIZOVANOG PARKIRANJA usvojenog od strane Izvršnog odbora Skupštine opštine Subotica dana 02.06.1998. godine. Imajući u vidu da je u tekućoj godini, planom JP za upravljanje putevima,
urbanističko planiranje i stanovanje Subotica, predviđeno presvlačenje asfalta u navedenoj ulici - po završetku radova pristupiće se i obeležavanju horizontalne signalizacije.

Tekst pištaljke:

Iznosim svoj jučerašnji slučaj sa ciljem prikazivanja kako se sve vrti u krug tj. nema razumnog rešenja a pare idu.

Elem, juče se, kao i mnogo puta do sada, parkirah u ulici Ištvana Sečenjija, uredno platih parking i krenuh do Kineza. Usput videh parkirano policijsko vozilo sa uključenom rotacijom i na drugoj strani službeno lice - policajca u nekoj polemici sa dve gospođe. U prolazu samo čuh njegov komentar " gospođo zakon je vrlo decidan"... Na svu sreću brzo se vratih od kineza i dolaskom do kola upita mene "jel to vaše vozilo" - pripremite dokumenta, otišavši do pauka koji je upravo stigao, da mu izda nalog koga da odnese.

Da ne dužim poče da mi piše kaznu za nepravilno parkiranje, a na moje pitanje da li on vidi još obrise ocrtanih parking mesta i ko je zadužen za iste odgovorio je da sam u pravu jer su me time doveli u zabludu i da im se obratim putem advokata i nadoknadim ovu kaznu koju on upravo ispisuje. NEČUVENO!

Ne bi mi teško pa prošetah do Parking servisa i upitah pravnika ko je odgovoran za označavanje parking mesta (oni koji nam naplaćuju uslugu ili grad). Umesto odgovora prisustvovah njegovom telefonskom razgovoru sa nekom gospođom kojoj je rekao "eno opet nam onaj ........ (neću imenovati osobu) odnosi vozila kod Gimnazije i piše kazne ljudima. Nakon toga se obratio meni i rekao da nemaju rešenje za njega jer on koristi svoje diskreciono pravo da radi to što radi, i to se premešta u tri ulice. Urgirali su već kod njegovog šefa - načelnika zbog toga što on jedini od svih policajaca to radi i to vrlo revnosno mereći sa metrom koji nosi zadenut za opasač - kao sastavni deo uniforme. Parking servis ima stav da je u interesu grada i gradjana omogućio i ta parking mesta i dobili su obećanje da će biti premešten sa pauka... Ali eto nije. I dalje žari i pali.

Eto dragi prijatelji napisah sve ovo radi upozorenja kada parkirate u Sečenji Ištvana, Bose Milićević i Petra Drapšina da vodite računa o položaju vozila bez obzira šta je nacrtano na kolovozu, jer i vas može zadesiti kad se vratite do vozila da vas sačeka jedan neuredno obučen sa razdrljenom uniformom ali vrlo uredno i uočljivo zadenutim zidarskim metrom žute boje na opasaču. Ili nedaj bože da morate otići u pauk depo po vozilo jer je DISKRECIONO PRAVO jednog policajca jače od INTERESA GRADA I GRAĐANA.

Voleo bi dobiti odgovor na postavljeno pitanje o oznakama parking mesta koje na pojedinim mestima nisu u skladu sa zakonom i kako reče policajac sve nas dovode u zabludu.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.