• Pregleda: 6007

Do kada će trajati štrajk u Katastru?

Do kog datum je planiran štrajk u geodetskom zavodu da mi obični građani možemo da planiramo da izvadimo dokumenta za potrebe banke, suda itd jer cemo u protivnom plaćati penale, ako na vreme ne dostavimo podatke.

Koliko puta treba da se tražimo sa posla da bi izvadili dokument. Drskost obezbeđenja koje radi tamo i deli papiriće sa brojevima po kom pravilniku i govori ko će kada da dođe? Nevaspitanost radnika obezbedjenja koji se prema stranci obraca na Ti prevazilazi svake granice! Sa brojevima unosi još veću zabunu. Ko čeka i kome je hitno dočekaće! Gde je pečat na rešenju o štrajku.

Ovaj javašluk u javnim ustanovama prevazilazi sve granice. Molim odgovor. Sramota je i za ljude koji dodju iz inostranstva da reše pitanje, a oni se tako ponašaju. Nadam se da ce doći kraj ovom javašluku u ustanovama!!!

12
JACEMKAZEM [pre 74 dana i 9 časova] Odgovori
Mislim sve dok se ne zavrsi :D
Goran [pre 74 dana i 7 časova] Odgovori
Ovo je slika i prilika naše države.Toliko omladine bez posla koji bi bili srećni da rade a ovima ako je mala plata izvolite u Zonu,na buvljak tamo je veća a ustupite mesto ko hoće da radi za malu platu.Direktoru odmah treba dati otkaz.Portiri su najmanje krivi u celoj priči.
Nik [pre 74 dana i 6 časova] Odgovori
Nedopustivo je nasilje nad pravnim i fizičkim licima, veoma su neodgovorno postupali u prethodnom periodu, predmeti u rešavanju kasnili, šefovi bahati i do 20 dana gotova rešenja na stolu čekala potpis, i još štrajk koji traje već drugu nedelju i niko ništa o tome niti piše niti govori. Šteta koja je učinjena je ogromna.Ako neće da rade dovesti nove ljude, dovesti dipl.pravnike a geodetama busolu u ruke, tronožac i piket te na teren, nisu kvalifikovani da donose pravne akte., hitno prekinuti štrajk!
Ivana [pre 74 dana i 6 časova] Odgovori
Bahati preko svake mere. Neradnici na državnim jaslama. A imaju obraza da traže još veće plate. Sve posmenjivati i otpustiti, a zaposliti ljude koji hoće da rade !
Nik [pre 74 dana i 6 časova] Odgovori
Nedopustivo!, i u prethodnom periodu sporo su rešavali predmete, ono što mora po Zakonu da se završi za 15 dana rešavali su 3 meseca i više, gotova rešenja na stolu načelnika samo radi potpisa stoje i po 15 dana, bahatost, treba dovesti nove ljude, još dipl.pravnika a geodetima busolu, tronožac i piket te na teren, niisu oni stručni za pravne akte, u vezi sa štrajkom koji traje već drugu nedelju niko ništa ne govori ne piše, a šteta učinjena pravnim i fizičkim licima je ogromna.
Goran [pre 74 dana i 3 časa] Odgovori
Ova birokratija oličenje države.Direktora pod hitno smeniti a službenike razjuriti.
Došao sam iz inostranstva da dobijem potvrdu kad ono još gore u ovom gradu ili državi
josip [pre 73 dana i 17 časova] Odgovori
nerazumem zašto je ovo problem
Janko [pre 73 dana i 6 časova] Odgovori
Opet se vraca vreme markica, parnih i neparnih dana, bonova, cekanja u redovima i bahatosti nikad kraju! Gde je sada radna inspekcija da sprovede zakone? A znaju za dug od 116 dinara da salju izvrsitelje i za 116 dinara za docnju traze 6000 dinara! Hitna smena direktora sa tog mesta koji je nesposoban za to mesto!
https://www.subotica.com/vesti/katastar-u-strajku-do-ispunjenja-zahteva-id33984.html
Ima ko ce da radi i za tu platu verujte!!!
valerija veres [pre 73 dana i 4 časa] Odgovori
E ne znamo sta se desava u katastru. Niko ko tamo radi da napise nesto, ili da znamo zasto strajkuju. Sigurno da nije u redu sta rade, ali u ovoj nasoj drzavi nista vise ne bi trebalo da bude cudno. Evo vozaci autobusa nisu radili, postara nema dovoljno. Mislim da je sve ovo posledica nase politike. Ja i jesam zato da se ljudi bune kako znaju. Steta je samo u tome da obicni gradjani snose posledice, ali izgleda da dotle nadlezni u ovom gradu i drzavi ne reaguju dok mi ne pocenmo da reagujemo. I molim vas bez toga da daju svoja mesta mladim ljudima koji hoce da rade. Jeste, vecina mladih hoce da radi, samo ne za minimalne plate koje su sada i u drzavnim sektorima. I totalno ih i razumem.
Joso [pre 69 dana i 7 časova]
Jel proizvode nesto, NE!
Jel tezak posao, NE!
Jel rade nocnu, NE!
Ni vikendom ni praznikom, cak ni posle podne
I ZATO
NEMA VECE PLATE!!! I JA HOCU DA RADIM U KATASTRU ILI BILO KOJOJ DRZAVNOJ USTANOVI.
swano [pre 72 dana i 7 časova] Odgovori
E od danas ne izdaju nista! E Srbijo medju sljivama!!! Svakome bi preporucio da ide odavde sto pre!!! Koji su otisli nemoj da vam je zao ovde ce biti samo gore...
Uvek u pravu [pre 67 dana i 7 časova] Odgovori
Pošto je u pitanju republički zavod nije teško pozvati telefonom Beograd i pitati o čemu se radi. Štrajk je u 50 gradova i opština ali se to ne može čuti na sredstvima informisanja. Ima zaposlenih koji po 14 godina rade a nisu primljeni u stalni radni odnos i imaju po 50 kg ugovora na mesec-dva, plate su im smanjene u čuvenom, bespravnom i nigde viđenom spašavanju ekonomije jedne države. Verujte da zaposleni u subotičkom katastru nisu krivi i treba im dati podršku a ne napadati ih.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.