• Pregleda: 3169

Crni opljci u vodi za piće

Voda u Novom gradu ne samo da ima ukus, miris i boju nego ima i strane primese. Pre kuvanja upozoravam građane Novog grada da obavezno vodu procede preko gušće krpe  a vodu nikako ne koriste za piće. Ako nadležni kažu da ćemo dobiti  prerađenu vodu od marta 2020 zašto plaćemo ovu trenutnu vodu po ceni koja kao da je vrhunskog kvaliteta. Ovo nije za upotrebu. Šta ako neko od nas bude imao zdravstvenih problema, ds li će neko odgovarati?

PIŠTALJKA SE REŠAVA!

Pištaljka #9028 je u fazi rešavanja, uz sledeći komentar...

JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica vrši redovna plansko preventivna ispiranja mreže za potrebe održavanja kvaliteta vode u skladu sa Pravilnikom o higijeskoj ispravnosti vode za piće (“Sl. list SRJ”, br. 42/98 i 44/99).

Plansko preventivna ispiranja sa vrše sezonski, dva puta u toku godine, o čemu redovno obaveštavamo naše cenjene korisnike

U skladu sa planom redovnog polugodišnjeg ispiranja mreže, u toku novembra 2019. rađena su planska preventivna ispiranja na teritoriji grada, tako i na teritoriji MZ Novi grad, a o dinamici i terminu ispiranja je prosleđeno i obaveštenje putem medija, u kojem je navedeno da su moguća kratkotrajna zamućenja vode. Ispiranja vodovodne mreže se rade u svim vodovodnim sistemima i imaju preventivnu sanitarno higijensku ulogu.

Kada građani primete organoleptičke promene vode, molimo ih da to jave našoj dispečerskoj službi i mi ćemo u najkraćem roku da izvršimo i interventna ispiranja na najbližim hidrantima.

Podsećamo takođe, da su potrošači (vlasnici ili korisnici objekta), shodno Odluci o snabdevanju vodom (“Službeni list Grada Subotice”, br. 24/2014, 14/2015 i 5/2018) u obavezi da vode računa o adekvatnom sanitarno higijenskom stanju svoje interne vodovodne instalacije – od vodomernog skloništa do svih slavina.

S poštovanjem,

JKP “Vodovod i kanalizacija”

15
Nađa Blesić [pre 27 dana i 33 minuta] Odgovori
Istina! Slažem se u potpunosti!
NOVI GRAD [pre 27 dana i 32 minuta] Odgovori
Strasno... Nadlezni treba da reaguju. Potvrdjujem informaciju, takodje za NG.
Tamara [pre 26 dana i 23 časa] Odgovori
Uzas i velike sramota za grad ako vam ovo naplacuju!!!
Nije svejedno [pre 26 dana i 19 časova] Odgovori
Evo jednog dodatka:

Te primese se verovatno mogu filtrirati, ali kako to objasniti maloj i neukoj dečici?

Ili, drugi, ali mnooogo ozbiljniji slučajevi:

ZAGAĐENJA AZBESTOM vodovodne mreže na Paliću desili su se ovih dana, kada su bageri prilikom izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže, prelamali i mrvili vodovodne AZBESTNOCEMENTNE CEVI (kojih u naselju ima preko 60%), čiji se kvar "sanirao" za po 1-2 sata.

Sami procenite ozbiljnost gornje činjenice.
Lud zbunjenog [pre 26 dana i 1 čas] Odgovori
Ovo je predmet za Strasbur.
goki [pre 25 dana i 23 časa] Odgovori
Primedba na ispravnost vode za piće je već izlizana tema, koju stanovnici mesne zajednice Novi Grad pokušavaju da približe rukovodećim organima grada. Do sada, očigledno nije uspelo i zbog toga je krajnje vreme da se ovaj problem podigne na neki veći nivo. Ali, kome se obratiti kada je poverenje u najveće i najznačijnije institucije izgubljeno. Da li mnogi shvataju da naša voda za piće ima ukus, miris a neretko i boju. A sada smo upoznati i sa stranim materijama u vodi. Kao tehnička voda, može proći ali kao voda za piće, ne može.
Mestanka [pre 25 dana i 3 časa]
Tako je.
Katastrofa [pre 25 dana i 18 časova] Odgovori
Šta mesna zajednica radi po ovom pitanju?
Mestanka [pre 25 dana i 3 časa]
Mesna zajednica apsolutno nista ne radi. Nije samo voda problem, za vodu ne znam da li se iko i obratio...u svakom slucaju, ne vredi ih ni pitati, jer do sada neke jednostavnije stvari nisu resene, a ne pijaca voda.
Uzas [pre 25 dana i 17 časova] Odgovori
Ovako to izgleda kada vodu sipate u beli tanjir!!
Mare [pre 25 dana i 13 časova] Odgovori
Ima ovo i dobre strane - pošto voda nije za piće, ne morate da je plaćate. Tako je Sud presudio nedavno u sličnom slučaju.
Pameto [pre 25 dana i 5 časova] Odgovori
Bio je neki dan tekst u novinama, neki covek nije placao racune vodu jer nije bila ispravna za pice, pa tuzba i dobio je vodovod na sudu i nije u obavezi da plati vodu ako nije bila ispravna za pice, nisam siguran ali po secanju ti je negde u okolini Sombora! Eto ideje sto da se placa voda ako nije za pice!
Ivana [pre 25 dana i 3 časa] Odgovori
Katastrofa! Voda kao osnovna zivotna namirnica ne sme biti ovakva! Nadlezni treba da rese problem pod hitno,u suprotnom,svi cemo zavrsiti sa zdravstvenim problemima!
Trovach [pre 24 dana i 19 časova]
Nema veze. Samo neka nam je predsednik dobro i molim da ne dajete minuse na zelje da se sto pre oporavi, pa nastavi da radi za nas (koji u to vreme mirno spavamo) istovremeno ne stedeci sebe, dok nezahvalni narod uporno insistira da ima cistu pijacu vodu.
Sla [pre 23 dana i 20 časova] Odgovori
Ja sam pio do nedavno i povracao od nje, a to sam vec pisao ovde. Nego, neko je napisao da se voda odnese na ispitivanje u neku nezavisnu laboratoriju, i ja sam spreman da to uskoro i uradim, a vrlo verovatno od ovog meseca necu ni placati racune za vodu (koji su svaki treci mesec po 3000din a 2 nas zivi). Da li iko zna da preporuci neku laboratoriju?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.