Komentara: 15
Pregleda: 3442

Crni opljci u vodi za piće

Komunalno - (otpad, zagađenje, ekologija) / Informacije o građevinskom zemljištu, izgradnji, legalizaciji
16. novembar 2019.

Voda u Novom gradu ne samo da ima ukus, miris i boju nego ima i strane primese. Pre kuvanja upozoravam građane Novog grada da obavezno vodu procede preko gušće krpe  a vodu nikako ne koriste za piće. Ako nadležni kažu da ćemo dobiti  prerađenu vodu od marta 2020 zašto plaćemo ovu trenutnu vodu po ceni koja kao da je vrhunskog kvaliteta. Ovo nije za upotrebu. Šta ako neko od nas bude imao zdravstvenih problema, ds li će neko odgovarati?

PIŠTALJKA SE REŠAVA!

Pištaljka #9028 je u procesu rešavanja, uz sledeći komentar...

JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica vrši redovna plansko preventivna ispiranja mreže za potrebe održavanja kvaliteta vode u skladu sa Pravilnikom o higijeskoj ispravnosti vode za piće (“Sl. list SRJ”, br. 42/98 i 44/99).

Plansko preventivna ispiranja sa vrše sezonski, dva puta u toku godine, o čemu redovno obaveštavamo naše cenjene korisnike

U skladu sa planom redovnog polugodišnjeg ispiranja mreže, u toku novembra 2019. rađena su planska preventivna ispiranja na teritoriji grada, tako i na teritoriji MZ Novi grad, a o dinamici i terminu ispiranja je prosleđeno i obaveštenje putem medija, u kojem je navedeno da su moguća kratkotrajna zamućenja vode. Ispiranja vodovodne mreže se rade u svim vodovodnim sistemima i imaju preventivnu sanitarno higijensku ulogu.

Kada građani primete organoleptičke promene vode, molimo ih da to jave našoj dispečerskoj službi i mi ćemo u najkraćem roku da izvršimo i interventna ispiranja na najbližim hidrantima.

Podsećamo takođe, da su potrošači (vlasnici ili korisnici objekta), shodno Odluci o snabdevanju vodom (“Službeni list Grada Subotice”, br. 24/2014, 14/2015 i 5/2018) u obavezi da vode računa o adekvatnom sanitarno higijenskom stanju svoje interne vodovodne instalacije – od vodomernog skloništa do svih slavina.

S poštovanjem,

JKP “Vodovod i kanalizacija”
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.