Komentara: 1
Pregleda: 3963

Oni dolaze: Melisa Gadžur, učenica generacije OŠ "Matija Gubec" u Tavankutu

14.10.2020. u 17:00h
Izvor: Subotica.com
Do prestižnog zvanja đaka generacije OŠ "Matija Gubec" u Tavankutu, Melisa Gadžur je stigla marljivim radom koji joj je doneo najbolje ocene i sjajne rezultate na takmičenjima.
Oni dolaze: Melisa Gadžur, učenica generacije OŠ "Matija Gubec" u Tavankutu

Rad i istrajnost za Melisu su osnova svih uspeha. Međutim, potrebno je i razumevanje svega što se nauči, jer bez toga nema funcionalnog znanja. To je posebno važno za poznavanje gramatike i jezika, koji Melisu najviše zanimaju.

- Najviše uspeha sam imala na takmičenjima iz hrvatskog i srpskog, kao nematernjeg jezika. Gramatika mi nije teška jer se trudim da je naučim i razumem. Ali, priznajem, najviše muke mi zadaju akcenti - iskreno će Melisa. - Pripremali smo se zaista puno, ali ipak nisam očekivala da ću imati takve rezultate.  To me je podstaklo da nastavim sa proučavanjem jezika.

Oni dolaze: Melisa Gadžur, učenica generacije OŠ "Matija Gubec" u TavankutuMelisa je svake godine bila deo projekta "Bogatstvo različitosti", koji joj je doneo poznanstva sa vršnjacima iz drugih mesta. Mnogima je bila domaćin i sa puno elana ih je upoznala sa znamenitostima i tradicijom Tavankuta. Takođe, tokom osmogodišnjeg školovanja bila je veoma aktivna i van časova, te je bila deo đačkog parlamenta i vršnjačkog tima, vodila je školske priredbe, pisala u školskom listu, učestviovala u filmskoj radionici sa rediteljem Brankom Ištvančićem, a redovan je učesnik i smotre recitatora.

- Nije mi bilo teško da uklopim učenje i aktivnosti u školi. Sve može da se stigne ako se dobro organizuje - dodaje Melisa. - Naročito volim recitatorska takmičenja, izvodeći pesme "Poludela ptica" i "Ako" prošle godine sam osvojila put u Osijek.

Oni dolaze: Melisa Gadžur, učenica generacije OŠ "Matija Gubec" u TavankutuUz jezik i književnost, velika Melisina ljubav je folklor i već skoro deceniju je član HKPD "Matija Gubec".

- Folklor obožavam, što zbog našeg druženja, što zbog lepote igara i tradicije koju učimo. Uvek volim da naučim nešto novo i da pokažem drugima šta sam naučila. Najviše volim bunjevačke igre, ali i vlaške, iz Baranje Slavonije. Jako volim to šarenilo nošnje i kada na nastupu na licu mesta naučim šta i kako se oblači - priča nam Melisa.

Oni dolaze: Melisa Gadžur, učenica generacije OŠ "Matija Gubec" u TavankutuSvoje obrazovanje Melisa nastavlja u Gimnaziji "Svetozar Marković", gde pohađa smer na hrvatskom jeziku.

- Volela bih da budem profesorka hrvatskog jezika i da svoje znanje delim sa drugima. Znam da to neće biti lako, ali sve se može kada se zaista želi - otkrila nam je deo planova.

USPESI

7. razred

  • Prvo mesto na okružnom takmičenju iz srpskog (kao nematernjeg) jezika;
  • Treće mesto na okružnom takmičenju iz hrvatskog jezika;
  • Drugo mesto na republičkom takmičenju iz hrvatskog jezika.

Oni dolaze: Melisa Gadžur, učenica generacije OŠ "Matija Gubec" u Tavankutu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3963
Povezane teme

oni dolaze

oš matija gubec

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.