Komentara: 0
Pregleda: 289

Bike film fest

29. septembar 2023. u 19:00 časova
Bioskop Aleksandar Lifka

Vreme: Petak, 29. septembar, 19-20h

Mesto: Art bioskop „Aleksandar Lifka“

Ulaz slobodan, titlovi na srpskom.

 

Ovaj kratak, jednodnevni „festival“ na sveobuhvatnu temu biciklizma, ukupnog trajanja od oko sat vremena, pruža pogled u istoriju brdskog biciklizma, profesionalnog i amaterskog graditeljstva, i na kraju, čiste avanture kroz jednu samostalnu biciklističku turu. Svi koji nalaze zadovoljstvo u vožnji bicikla će naći i nešto zanimljivo u ovim filmovima.

 

PROGRAM

 

Tom Ritchey's 40-year ride (18m 31s)

Trkač, graditelj ramova, dizajner komponenti, inovator. Tih nekoliko reči ukratko opisuje Tom Ričija, koji priča svoju priču dugu 40 godina, od početka pa sve do danas.

 

The Frek Story (9m 29s)

Ljubav prema dugo-prugaškim vožnjama (randonneuring) je naveo glavnog lika ovog kratkog dokumentarca da se upusti u modifikaciju bicikli po ugledu na Francuske majstore iz sredine prošlog veka.

 

Born From Junk: Outlaw Origins of Mountain Biking (14m 31s)

Odmetnički koreni brdskog biciklizma se otkrivaju kroz grupu stanovnika malog grada u planinama Kolorada, koji su 70-tih godina pokrenuli revoluciju u svetu biciklizma.

 

Bicycle Touring Alaska to Alberta (17m 38s)

Planinski predeli koje je doživeo i opisao Džek London su oživljeni u ovom kratkom dokumentarcu po udaljenim teritorijama Kanade, gde je svaki kadar poziv za avanturu i istraživanje.

Bike film fest
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.