• Pregleda: 4558

Završena rekonstrukcija tornja Senćanske crkve

Građevinci su završili rekonstrukciju i pokrivanje tornja crkve Svetog Jurja, odnosno Senćanske crkve. U velikom nevremenu pre dve godine nakrivljeni su toranj i krst čime su predstavljali potencijalnu opasnost za ljude koji prolaze u blizini bogomolje.
Završena rekonstrukcija tornja Senćanske crkve

Gradska samouprava odmah je odvojila 150 hiljada dinara za najhitnije intervencije. Tokom prethodne godine Fond za kapitalna ulaganja Pokrajine izdvojio je za sanaciju tornja i obnovu kompletnog krova pet miliona dinara.

Kada je skinut stari crep sa tornja videlo se da je stara konstrukcija bila dotrajala i trula, a obnova kompletne drvene konstrukcije neophodna. Toranj je ispravljen uz pomoć posebnih gvozdenih šipki. Preostalo je još postavljanje crepova na zadnjem delu krova crkve.

Izvor: Subotičke novine

povezane teme

4
rocker Odgovori
prelepo je!
Zorkas Odgovori
Zalosno , nista drugo . Crkve su prebogate , ogromna imovina u nekretninama i automobilima a tek u prihodima , ni dinar poreza ne placaju drzavi a ova im besplatno renovira objekte koji im donose prihode.Gradjani u beznadju , posla nigde ,sirotinja svugde ,a da nepricamo o uslovima u kojima gradjani zive infrastrukturi ,zdrastvu itd itd , sramota .
jova Odgovori
5000000 mil.dinara =43478 hiljada EURA pa imal to smisla
mali Odgovori
sto nisu dotirali dva ugledna ratara koji 600 ha crkvene zemlje uzimaju za kikiriki zakup
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.