• Pregleda: 2286

Završena obnova Senćanske crkve

Građevinci su završili rekonstrukciju i pokrivanje tornja crkve Svetog Jurja, odnosno Senćanske crkve. U velikom nevremenu pre dve godine nakrivljeni su toranj i krst čime su predstavljali potencijalnu opasnost za ljude koji prolaze u blizini bogomolje.
Završena obnova Senćanske crkve

Posle skoro godinu dana završena je obnova Senćanske crkve. Gradjevinci konzorcijuma "Jumol" ispravili su i obnovili konstrukciju tornja i kompletan krov. Radove je finansirao pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja sa 20 miliona dinara nepovratnih sredstava.

Završetak obnove crkve biće 24. aprila obeležen svečanom misom koju će predvoditi subotički biskup Janoš Penzeš. Inače, Senćanska crkva građena je od 1891. do 1898. godine.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

5
daca Odgovori
Bilo bi krajnje vreme da se popravi kompletna fasada i Pravoslavne crkve koja je baš podosta oštećena još od izgradnje hotela. Sramota je za sve nadležne da se ne radi ništa na njenom uređenju , a isto tako ni na uređenju i održavanju groblja kod dudove šume.
jovo Odgovori
i ja bi da zavrse obnovu i moje kuce
stormwatch Odgovori
A kada ce se srediti pukotine na Katedrali? Suboticka Katedrala je izuzetno bitna Crkva za ceo okrug jer je u vreme kada je izgradjena do Beca bila jedna od najvecih.
mićko Odgovori
Mogli su da se pomere još par metara istočno, pa da obnove i zgradu (od iste cigle je pravljena, i u tišini "privatizovana") jednog tzv. političara.
bona fide Odgovori
@ daca: Hvala Vam na apelu, ali, vidite i sami, čim se spomene i P od Pravoslavlja lupaju se negativni poeni.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.