• Pregleda: 9687

Za Narodnu kuhinju 50 kg turijske kobasice

Na centralnom gradskom trgu promovisana je turijska „Kobasicijada”. I ove godine gosti iz iz Turije donirali su kobasice Crvenom krstu Subotica za potrebe Narodne kuhinje.
Za Narodnu kuhinju 50 kg turijske kobasice

Pred štandovima u centru grada mnogi sugrađani čekali su u redu kako bi probali nadaleko poznat specijalitet iz Turije. Pečena kobasica u kifli prodavala se po ceni od 150 dinara, dok je kg sveže  400 dinara.

Organizatori turijske Kobasicijade, koja će se po 33. put održati od petka, 24. do nedelje, 26. februara, obećavaju bogat i zanimljiv program, a između ostalog biće prikazana i najduža kobasica na svetu.

- Kod mene je Kobasicijada i počela, izmislio sam najdužu kobasicu. Ove godine će biti 3.033 m dugačka kobasica. Prodavaće se na dužni metar, iznećemo je 25. februara, a po metru će biti 500 dinara. Svi građani do 25. februara imaju mogućnost da probaju naš specijalitet - kaže Miroslav Medurić, predsednik Organizacionog odbora „Kobasicijade“.

I ove godine, kao i prethodnih, organizatori Kobasicijade donirali su 50 kg sveže kobasice Narodnoj kuhinji u Subotici. Član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, Ilija Đukanović, kaže da je ovakva pomoć Crvenom krstu dobrodošla, jer su sa čak 1.100 korisnika najveća narodna kuhinja u Vojvodini.

- Svaka donacija hrane ili opreme za Narodnu kuhinju je veoma značajna, jer je po broju korisnika najveća u Vojvodini. I za ovu godinu, planirana su dovoljna sredstva u budžetu grada za potrebe korisnika Narodne kuhinje, te neće biti smanjivanja sredstava. Ukupan planiran iznos sredstava je 31,2 miliona dinara - kaže Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalna pitanja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
Овца за шишање Odgovori
Када се гладни народ побунио, Марија Антоанета: „Ако немају хлеба, нека једу колаче“
Nikola
Svaki komentar ti je kraljevski!
Bravo
ffilozoff Odgovori
Podrzavam,a i cena sveze 400din. je dobro!!!
city woman Odgovori
Za svaku pohvalu.Svake godine doniraju narodnu kuhinju.
Branislav Odgovori
Sramota.osim sto su skupi hvale se sa 50 kg.to je za jedno domaćinstvo.zasto nisu poklonili 5000 kg.preskupi su
Ehhhh
Verovatno se ugledali na tebe, koji nisi poklonio baš ništa nikome. A i što bi, lakše sesti pred komp pa laprdati
Sovic Odgovori
Mi otisli danas oko 18.00h na kobaje, kad ono nikog tamo, ni otvorene limene garaze, ni kobasica, a bogami ni politicara.
Ehhhh
Otiđite sutra u 21:00, biće sigurno tamo
stormwatch Odgovori
Dobro sto ste posle toliko godina zaradjivanja u centru centra subotickog glavnog trga odlucili konacno nesto da poklonite i objavite na sva zvona....aplauz.


Iskreni dar se daje u tajnosti, tako da niko ne zna ko je i sta je dao. Dovoljno je da to zna Bog i vi.
bora Odgovori
Jeste ovo lep gest i hvala im na tome ali onako na sred trga da se sprdaju s kobasicama je krajnji primitivizam.Sto nisu otišli u narodnu kuhinju i tamo se slika sa sve kobasicama i nikom ništa.Sutra će neka satanistička grupa donirati piliće pa će ih morati klati na sred trga.Malo smešni na šta su sve spremni današnji političari ,dobacuu se s kobasicama.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.