Komentara: 10
Pregleda: 10748
Foto

Za Narodnu kuhinju 50 kg turijske kobasice

10.02.2017. u 16:22h
Izvor: Subotica.com
Na centralnom gradskom trgu promovisana je turijska „Kobasicijada”. I ove godine gosti iz iz Turije donirali su kobasice Crvenom krstu Subotica za potrebe Narodne kuhinje.
Za Narodnu kuhinju 50 kg turijske kobasice

Pred štandovima u centru grada mnogi sugrađani čekali su u redu kako bi probali nadaleko poznat specijalitet iz Turije. Pečena kobasica u kifli prodavala se po ceni od 150 dinara, dok je kg sveže  400 dinara.

Organizatori turijske Kobasicijade, koja će se po 33. put održati od petka, 24. do nedelje, 26. februara, obećavaju bogat i zanimljiv program, a između ostalog biće prikazana i najduža kobasica na svetu.

- Kod mene je Kobasicijada i počela, izmislio sam najdužu kobasicu. Ove godine će biti 3.033 m dugačka kobasica. Prodavaće se na dužni metar, iznećemo je 25. februara, a po metru će biti 500 dinara. Svi građani do 25. februara imaju mogućnost da probaju naš specijalitet - kaže Miroslav Medurić, predsednik Organizacionog odbora „Kobasicijade“.

Za Narodnu kuhinju 50 kg turijske kobasice

I ove godine, kao i prethodnih, organizatori Kobasicijade donirali su 50 kg sveže kobasice Narodnoj kuhinji u Subotici. Član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, Ilija Đukanović, kaže da je ovakva pomoć Crvenom krstu dobrodošla, jer su sa čak 1.100 korisnika najveća narodna kuhinja u Vojvodini.

- Svaka donacija hrane ili opreme za Narodnu kuhinju je veoma značajna, jer je po broju korisnika najveća u Vojvodini. I za ovu godinu, planirana su dovoljna sredstva u budžetu grada za potrebe korisnika Narodne kuhinje, te neće biti smanjivanja sredstava. Ukupan planiran iznos sredstava je 31,2 miliona dinara - kaže Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalna pitanja.

Izvor: Subotica.com
Promocija 33. Turijske kobasicijade Promocija 33. Turijske kobasicijade Promocija 33. Turijske kobasicijade Promocija 33. Turijske kobasicijade Promocija 33. Turijske kobasicijade Promocija 33. Turijske kobasicijade Promocija 33. Turijske kobasicijade Promocija 33. Turijske kobasicijade
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 10748
Povezane teme

narodna kuhinja

Turijska kobasicijada

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.