Komentara: 0
Pregleda: 8219

Večeras počinje "pakleno dobar festival"

07.09.2016. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
Festival "Dead Lake 2: Povratak horora i vina" otvoriće svečano večeras u 20 časova u bioskopu Abazija kraj jezera Palić holivudska zvezda u usponu Natalie Burn (Mehaničar 2, Plaćenici 3, Mamula), a odmah nakon toga biće prikazan njen film „Strmina“ kao prvo ostvarenje u takmičarskom programu.
Večeras počinje "pakleno dobar festival"

Dead Lake 2: Povratak horora i vina, koji se održava od 7. do 11. septembra pod sloganom „Hell of a festival!“ (Pakleno dobar festival), predstaviće intrigantan presek najznačajnijih dugometražnih ostvarenja horor žanra iz celog sveta, od kojih će većina biti premijerno prikazana u Srbiji, a fokus ovogodišnjeg festivala je na regionalnim filmovima.

Tokom 5 dana biće prikazano 13 ostvarenja, 8 u tamičarskom i 5 u revijalnom segmentu, a žiri koji će proglasiti najbolji film, dobitnika nagrade Haron, radiće u sastavu: Miko Aroma, direktor festivala Night Visions iz Helsinkija, zatim Tomaž Horvat, direktor festivala Grossmann i Dejan Zečević, renomirani domaći reditelj.

Satnicu takmičarskog programa možete pronaći na sajtu Festivala  - deadlake.rs

Cena ulaznica za projekcije u bioskopu Abazija na Paliću iznose: 100 dinara – pojedinačna ulaznica za jednu filmsku projekciju, 150 dinara – dnevna ulaznica za sve projekcije određenog dana.

Poznati srpski reditelj i scenarista Đorđe Kadijević prvi je dobitnik nagrade „Bela Lugoši“, koju Dead Lake festival dodeljuje za izuzetan doprinos horor umetnosti. Nagrada će biti uručena na zatvaranju festivala, 11. septembra, a iste večeri biće prikazan i film „Sveto mesto“, u kojem igraju Branka Pujić, Dragan Jovanović, Mira Banjac, Radoš Bajić i drugi. Pored reditelja Kadijevića, prisustvo projekciji najavili su i neki od glumaca iz filma.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 8219

Povezana vest

Povezane teme

dead lake festival

bioskop abazija

filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.