Komentara: 21
Pregleda: 5631
Foto

Ostvarenje prošlogodišnjeg budžeta više od 91 odsto

18.06.2019. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Po onome što se može zaključiti iz Konsolidovanog računa budžeta Grada Subotice, o kome se raspravljalo na današnjoj sednici Skupštine grada, ostvarenje gradske kase prošle godine bilo je više od 91 odsto.
Ostvarenje prošlogodišnjeg budžeta više od 91 odsto

To je najveće ostvarenje budžeta u proteklih desetak godina.

- Do sada je ostvarenje budžeta bilo oko 78-83 odsto a sada je tačno 91.3 odsto i veoma smo zadovoljni njegovim ostvarenjem.  Neke stavke smo ostvarili stoprocentno, neke nismo ali zato su tu rebalansi da se stvari koriguju tokom godine. Za ove tri godine u grad je uloženo oko četiri milijarde dinara, za razliku od prethodne vlasti koja je za dve i po godine u grad uložila 380 miliona dinara.  Moramo biti zadovoljni realizacijom projekata koje radimo u saradnji sa republikom i pokrajinom – naglasio je gradonačelnik Bogdan Laban. – Samo tokom ove godine nova radna mesta otvorili su „Kaminda“, „Ondaplast“ i „Lidl“ a do kraja godine očekujemo da to uradi i „Bojsen“. Izveštaj DRI-a je po meni odličan, jer smo ranije imali situaciju da zbog velikih propusta dobijete krivične i prekršajne prijave. Mi sad nemamo tu situaciju, imamo, kažem, nekih problematičnih izveštaja kod nekih ustanova, ali i to ćemo da rešimo. Nisu dovođeni u situaciju da pojedinci dobijaju za to prijave.

Ostvarenje prošlogodišnjeg budžeta više od 91 odsto

Ni ova rasprava o budžetu nije prošla bez kritika opozicije, koja smatra da su podbacile prihodovane stavke.

- Najveća stavka je prohod od poreza na dohodak a ona je za 50 miliona dinara manja od planirane, a i to što je ostvareno je zato što su povećane plate za 5-10 odsto a ne zbog zapošljavanja. Prihod od poreza na imovinu koji treba da je uvek konstantan  sada je 120 miliona dinara manji nego planirano što znači da građani ne plaćaju porez. Prihod od zakupa imovine je za 100 miliona manji nego što je planirano. Sve to je ukupno 600-700 miliona manje nego što je planirano što pokazuje da nemamo sistem – smatra Jene Maglai, iz odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu.

Ostvarenje prošlogodišnjeg budžeta više od 91 odsto

Rad gradskog parlamenta već nekoliko meseci bojkotuju odbornici Demokratske stranke a od današnje sednice pridružila im se i Đorđija Aksentijević, odornica Pokreta za građansku Suboticu.

- Već duže vreme sam razmišljala o izlasku iz Skupštine grada. Razlog što sam do sada bila u Skupštini grada je jer je to jedini način da dođemo do građana a sa skupštinske govornice naše sugestije su dolazile do njih. Međutim, efekat je bio loš. Naše sugestije koje su bile u korist građana, kao što je apel da se ne dozvoli povećanje cena „Toplane“ ili da se prolongira gašenje škole, nisu uzete u obzir – predočava Đorđija Aksentijević. – Naše delovanje u Skupštini je postalo potpuno besmisleno i to je jedan od razloga mog izlaska.

Ostvarenje prošlogodišnjeg budžeta više od 91 odsto

Snimak skupštine:

Izvor: Subotica.com
23. sednica Skupštine grada Subotice 23. sednica Skupštine grada Subotice 23. sednica Skupštine grada Subotice 23. sednica Skupštine grada Subotice 23. sednica Skupštine grada Subotice 23. sednica Skupštine grada Subotice 23. sednica Skupštine grada Subotice 23. sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 5631
Povezane teme

jene maglai

bogdan laban

sednica skupštine grada

skupštinsko zasedanje

prenos uživo

đorđija aksentijević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.