Komentara: 49
Pregleda: 7272
Foto

Održana 11. sednica Skupštine grada

04.10.2017. u 13:01h > 18:32
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće danas je održana 11. sednica Skupštine grada, na kojoj se raspravljalo o brojnim tačkama dnevnog reda, ali i onome što nije bilo zvanična tema zasedanja.
Održana 11. sednica Skupštine grada

Odbornici su diskutovali o Ostvarenju budžeta u proteklih pola godine i kako se moglo čuti, Grad Subotica je raspolagao sredstvima od 2.712.271.510 dinara što iznosi 42,71 odsto planiranog godišnjeg obima. Upoređujući sa istim prihodima i primanjima u odnosu na isti period prethodne godine raspolagano je sa 11.99 odsto više sredstava.

Po mišljenju odbornika opozicije to nije dobar pokazatelj i budžet do kraja godine neće biti onakav kakav je planiran.

- Izveštaj pokazuje ozbiljan problem sa prihodima i rashodima. Po svemu sudeći, na kraju godine imaćemo manjak od nekih 800 miliona dinara, odnosno za taj iznos neće biti realizovano ono što je planirano – istakao je Saša Vučinić, predsednik odborničke grupe DS-a. - Budžet bi trebalo da se planira realnije, da građani znaju šta zaista mogu da očekuju da bude urađeno.

Održana 11. sednica Skupštine grada

Iz redova odbornika Pokreta za građansku Suboticu mogle su se čuti kritike da nije urađeno dovoljno da se privuče više sredstava iz republičke i pokrajinske kase.

- Sem rasta poreza na zarade ne vidimo da je i jedan drugi u porastu, što pokazuje da se grad ne ponaša domaćinski prema svojim prihodima – smatra Jene Maglai, predsednik Pokreta za građansku Suboticu.

Tačku na žučnu diskusiju stavio je gradonačelnik Bogdan Laban poručujući da će podneti ostavku ukoliko ostvarenje budžeta ne bude bar pet odsto bolje od prošlogodišnjeg.

Održana 11. sednica Skupštine grada

- Oni koji žele moju smenu treba da skupe 23 potpisa odbornika, a ne samo sedam. Umesto toga oni objavljuju slike moje kuće i dvorišta, brinu o poreklu moje imovine iako imam 30 godina radnog staža i sve se može proveriti i služe se sličnim takvim stvarima – rekao je gradonačelnik Laban. - Po mom ličnom viđenju, malo je nekulturno što izlaze napolje, ali to je vid njihove političke borbe, smatraju da nisam dostojan da vodim grad. Što se tiče incidenta, pravosudni organi treba da utvrde svačiju odgovornost, ja sam se izvinio građanima Subotice i Srbije, svoju grešku sam skupo platio, a najviše je propatila moja porodica.

Za vreme njegovog izlaganja odbornici Pokreta za građansku Suboticu napustili su salu. A rasprava je, potom, otišla u potpuno drugom smeru, odnosno raspravi o incidentu od pre mesec dana.

Održana 11. sednica Skupštine grada

Za smenu gradonačelnika stiglo je samo sedam potpisa, a inicijativu, sem dela odbornika Pokreta za građansku Suboticu, nije potpisao niko iz redova opozicije. Odbornik Robert Šebek poručio je Maglaiju da ostale opozicione odbornike niko nije kontaktirao da se skupljaju potpisi.

Na red je potom došla i Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije za blok 144 severno od Segedinskog puta i istočno od ulice Partizanskih baza (bivši kompleks kasarne „Kosta Nađ“). Prema regulacionom planu na tom zemljištu gradiće se stambeni objekti i drugi komercijalni prostori. Mogle su se čuti primedbe što se ne gradi studentski kampus ili što se komercijalni deo ne naslanja na „Shopi“.

Za direktorku JKP „Suboticagas“ imenovana je Ildiko Zedi, na šta su se mogle čuti zamerke opozicije vezane za kupovinu novog službenog vozila za njene potrebe, za JP „Palić – Ludaš“ Marta Dobo, za direktora JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje imenovan je Predrag Radivojević a za JP „Vodovod i kanalizacija“ Đerđ Šugar.

Skupština je sa jedne strane odlučila o raspodeli dobiti JP „Čistoća i zelenilo“, „Dimničar“, „Pogrebno“, „Subotička toplana“,  „Subotičke pijace“, „Palić Ludaš“, „Subotica trans“, „Park Palić“, JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, a sa druge strane, donela je i Odluku o pokriću dela gubitka iz ranijih godina JKP „Stadion“, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o delimičnom pokriću neto gubitka JKP „Vodovod i kanalizacija“ po godišnjem finansijskom izveštaju za 2014. godinu

Izvor: Subotica.com
11. sednica Skupštine grada Subotice 11. sednica Skupštine grada Subotice 11. sednica Skupštine grada Subotice 11. sednica Skupštine grada Subotice 11. sednica Skupštine grada Subotice 11. sednica Skupštine grada Subotice 11. sednica Skupštine grada Subotice 11. sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 49
Pregleda: 7272
Povezane teme

Skupština grada Subotice

sednica skupštine grada

gradska skupština

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.