Komentara: 4
Pregleda: 5084

Usvojen novi Statut Sportskog saveza Subotice

26.01.2017. u 12:36h
Izvor: Subotica.com
U Trofejnoj sali Sportskog saveza Subotice u utorak, 24. januara, održana je vanredna sednica Skupštine saveza na kojem je jedina tača dnevnog reda bila donošenje Odluke o usvajanju Statuta ove sportske organizacije.
Usvojen novi Statut Sportskog saveza Subotice

Predlog Statuta usvojen je na sednici Upravnog odbora Saveza, nakon javne rasprave objavljen je tekst Nacrta Statuta, dostavljeni su amandmani, a svaki pojedinačno je u utorak i usvojen, čime je na kraju predloženi tekst Statuta sa izmenama i dopunama u celosti usvojen.

Na vanrednoj sednici Sportskog saveza grada Subotice (SSGS), koji je ujedno član i Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Vojvodine, bilo je prisutno 27 od 35 članova Skupštine.

Kako se navodi u 1. članu osnovnih odredbi Statuta SSGS, Savez je samostalan, dobrovoljan, nevladin, nepolitičan i neprofitan, u njemu se udružuju sportska udruženja i druge organizacije iz oblasti sporta sa teritorije Grada Subotice, u skladu sa statutom.

Usvojen novi Statut Sportskog saveza Subotice

Među osnovnim ciljevim Saveza navodi se razvoj i promocija sporta, afirmacija bavljenja sportom u svim uzrasnim kategorijama, štiti interese svojih članova, promoviše grad kroz sportska takmičenja, promoviše ferplej, oimpizam i toleranciju, konstantan rad na unapređenju uslova bavljenja sportom u gradu.

Što se tiče organa upravljanja, u Statusu se navodi da Savezom upravljaju članovi, neposredno ili preko svojih izabranih predstavnika u organima Saveza. a oni su: Skupština, Upravni odbor, Nadzorni odbor, predsednik Saveza, predsednik Skupštine Saveza i generalni sekretar, a čiji mandat traje 4 godine.

Usvojen novi Statut Sportskog saveza Subotice

Članovi Skupštine se biraju iz grupacija sportskih udruženja istog sporta koje se formiraju po unapred utvrđenom kriterijumu. Skupštinu sačinjava ukupno 39 članova, u sledećem sastavu predsednik SSGS, predstavnik lokalne samouprave (2), predstavnik SDŽ "Jovan Mikić Spartak", predstavnik Gradskog saveza "Sport za sve", predstavnik Savez za školski sport i pedagoge fizičke kulture (1), predstavnik Saveza lica sa invaliditetom, predstavnici olimpijskih sportova - ekipni (10), predstavnici olimpijskih sportova - pojedinačno (17) i predstavnici neolimpijskih sportova (5).

Prilog: Statut Sportskog saveza grada Subotice (PDF, 165kb)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 5084
Povezane teme

sportski savez subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.