Komentara: 13
Pregleda: 5560

Uređuju se atarski putevi u Maloj Bosni

25.05.2020. u 16:28h
Izvor: Subotica.rs
Radovi na uređenju prve deonice atarskih puteva u naselju Mala Bosna započeti su 23. maja, a izvode se metodom nasipanja dropljenog kamena. Na ovaj način biće uređeno ukupno oko 3,6 kilometara puta u ovoj mesnoj zajednici, a vrednost radova je 7,5 miliona dinara koji se finansiraju iz gradskog budžeta.
Uređuju se atarski putevi u Maloj Bosni

Radove je danas obišao gradonačelnik Bogdan Laban, u društvu Predraga Radivojevića, direktora JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, i Milutina Perunovića, tehničkog direktora firme "Ekstra-auto transport", koji je tom prilikom istakao da ove deonice puta povezuju veliki broj poljoprivrednih gazdinstava, te da je lokalna samouprava imala sluha za apele poljoprivrednika i stanovika iz mesnih zajednica Mala Bosna, Mišićevo i Tavankut.

- Pomoć seoskim sredinama i poljoprivredi koju kao lokalna samouprava nastojimo da realizujemo u što obuhvatnijoj meri, rezultat je obećanja koje smo dali – da ćemo budžetskim sredstvima izgraditi atarske puteve, pri čemu će prioritet imati putevi uz nastanjene salaše i glavni tranzitni putevi za prolazak poljoprivredne mehanizacije - rekao je Laban, podsetivši da je u proteklom periodu izgrađeno više desetina kilometara atarskih puteva, kao i ulična rasveta u ruralnim sredinama, gde su pokriveni i atarski putevi na kojima se nalaze farme i salaši.

Ističući značaj koji ova investicija ima za stanovnike ruralnog dela grada, Zlatko Gabrić, meštanin zaseoka hrvatski Majur, zahvalio se gradonačelniku i lokalnoj samoupravi jer je ovo, kako je rekao, prvi put nakon 40 godina da je realizovano povezivanje hrvatskog Majura sa Malom Bosnom.

- Put je značajan kako za poljoprivredu, tako i za brojne salaše na kojima žive višečlane porodice sa decom - rekao je Gabrić.

Izvor: Subotica.rs
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 13
Pregleda: 5560
Povezane teme
mala bosna izgradnja atarskih puteva bogdan laban atarski putevi
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.