Komentara: 0
Pregleda: 2634

Upis prvaka od 02. aprila

27.03.2012. u 17:00h
Izvor: RTV Yueco
Upis prvaka od 02. aprila

Upis đaka prvaka u osnovnim školama u Srbiji počeće 2. aprila i trajaće do početka naredne školske godine, 1. septembra, najavljeno je iz Ministarstva prosvete i nauke.

Upis prvaka trebalo bi da se završi do kraja maja, ali će roditeljima koji to ne stugnu da urade biti ostavljena mogućnost da svoju decu u školu upisu do početka nove školske godine, rečeno je u Ministarstvu prosvete. Prilikom upisa potrebno je poneti izvod iz matične knjige rođenih, potvrdu o prebivalištu, dokaz o zdravstvenom pregledu deteta i potvrdu da je dete pohađalo pripremni predškolski program.

U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do početka školske godine, 1. septembra ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. Ove godine to su deca rođena od 1. marta 2005. do 1. marta 2006. godine. Pre polaska u školu deca pohađaju obavezni predškolski program koji traje devet meseci. U školu mogu poći i deca uzrasta od šest do šest i po godina, ukoliko psiholzi i pedagozi procene da su dovoljno zrela za to.

Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja predviđa kazne za roditelje koji bez opravdanog razloga nije upisano u školu, od 5.000 do 25.000 dinara. Ispitivanje đaka pred polazak u školu obavljaju psiholozi i pedagozi. Ispitivanje se obavlja po upisu đaka, kako bi se utvrdila sposobnost detete i procenilo da li mu je potreban individualni obrazovni program.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2634
Povezane teme

upis u školu

upis u prvi razred

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.