Komentara: 18
Pregleda: 4686

U četvrtak 14. sednica Skupštine grada Subotica

01.10.2013. u 02:58h
Izvor: SuMedija
Za četvrtak, 3. oktobar, zakazana je 14. sednica Skupštine grada za koju je predviđeno 16 tačaka dnevnog reda. Odbornici će razmatrati rebalans ovogodišnjeg budžeta i Rešenje o donošenju Programa zaštite, uredjenja i korišćenja poljoprivrednog zemljište. Na dnevnom redu su i saglasnosti o povećanju cena usluga „Čistoće i zelenila“ i Subotica transa.
U četvrtak 14. sednica Skupštine grada Subotica

Neke od tema koje su prošle Gradsko veće prošle sedmice, poput Rešenja o nastavku rekonstrukcije Narodnog pozorišta i Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata nisu predviđenje za Skupštinu 3. oktobra. Kako kaže predsednica Skupštine Maria Kern Šolja, s obzirom na važnost više tačaka, odlučeno je da se ne pravi obiman dnevni red za jednu sednicu, već da se teme podele na dva zasedanja, a vrlo brzo biće zakazana još jedna Skupština grada, verovatno 17. oktobra.

Na narednoj sednici Skupštine grada 3. oktobra, odbornici će razmatrati opravdanost proširenja područja Slobodne zone Subotica. Prema predlogu, Slobodna zona bi bila proširena za više od 7 hektara parcele u vlasništvu "Svarovski Subotica d.o.o", i za oko 99 ari u vlasništvu subotičkog „Ekspres Servisa“.

Prilikom ranijeg zaključenja ugovora o otuđenju gradjevinskog zemljišta izmedju grada i kompanije „Svarovski“, definisana je i mogućnost poslovanja u Slobodnoj zoni. „Svarovski“ na svojoj parceli, koja se nalazi u Privrednoj zoni "Mali Bajmok", neposredno uz područje „Slobodne zone“, sledeće godine planira da započne i realizuje, u okviru prve faze, izgradnju proizvodnog objekta od oko 15 hiljada kvadratnih metara. U međuvremenu, do kraja ove godine predvidjeno je pokretanje proizvodnje u zakupljenom prostoru, koji pripada preduzeću "Ekspres servis". Mišljenje Skupštine grada o opravdanosti proširenja, prilaže se uz zahtev koji Slobodna zona podnosi republičkoj Vladi.

Na narednoj Skupštini pred odbornicima će se naći Rešenje o davanju ovlašćenja gradonačelniku da potpiše Aneks ugovora o otudjenju gradjevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade. Nakon što je grad prošle godine sa kompanijom „Gordon“ potpisao ugovor o otuđenju zemljišta u Privrednoj zoni Mali Bajmok bez naknade, utvrđeno je da se pojedini objekti u privatnom vlasništvu nalaze na delu površine koja je data „Gordonu“, odnosno da su neka fizička lica proširila svoja dvorišta na javnu svojinu grada. „Gordon“ je pristao na preparcelizaciju i na smanjenje površine namenjene ovoj kompaniji. Nakon potpisivanja aneksa, „Gordon“ će 403 kvadratna metra pokloniti gradu bez naknade, kako bi vlasnici susednih parcela koji su zauzeli tu površinu mogli legalizovati svoje objekte.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 4686

Povezane vesti

Povezane teme

Skupština grada Subotice

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.