Komentara: 14
Pregleda: 7325

U bolnici se od korone leče tri pacijenta, svi stabilnog stanja

08.07.2020. u 12:02h > 15:51
Izvor: Subotica.com
U poslednja 24 časa, u respiratornoj ambulanti subotičke bolnice pregledano je 19 pacijenata sa temperaturom i respiratornim simptomima, od kojih su tri zadržana na lečenju.
U bolnici se od korone leče tri pacijenta, svi stabilnog stanja

Na bolničkom lečenju na Odeljenju za infektivne bolesti trenutno se nalazi deset pacijenata, od kojih su tri pozitivna na korona virus, dok se za preostalih sedam čeka rezultat PCR testiranja.

Od juče poslatih sedam uzoraka na PCR testiranje, četiri su pozitivna. Od toga se dva pacijenta sa pneumonijom nalaze na bolničkom lečenju, a dva sa lakšom kliničkom slikom u kućnoj izolaciji.

- Svi hospitalizovani pacijenti na Infektivnom odeljenju su stabilnog kliničkog stanja. Prosečna starost pacijenata koji se leče od virusa covid-19 u bolničkim uslovima iznosi 59 godina. Najmlađi pacijent je 25, najstariji ima 74 godine - navodi se u dnevnom izveštaju o epidemiološkoj situaciji Opšte bolnice Subotica.

Na PCR testiranje danas je poslato još 11 uzoraka naših sugrađana.

- Epidemiološka situacija u vezi sa infekcijom covid-19 na području Subotice je i dalje stabilna, iako se u proteklih sedam dana beleži porast broja zaraženih - saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije. - Apelujemo na građane da se pridržavaju svih mera naloženih od strane Kriznog štaba Republike Srbije. Nadležne institucije u gradu rade svoj deo posla, a na pojedincima je da poštuju mere.

Od početka epidemije novog korona virusa, u našem gradu je obolelo ukupno 98 sugrađana, od kojih su 23 aktivna slučaja, tri osobe su preminule, dok su se ostali oporavili od ove zarazne bolesti. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 7325

Povezane vesti

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.