Komentara: 54
Pregleda: 13316
Foto

Оtvoren Turistički info centar na Paliću

11.04.2016. u 14:55h
Izvor: Subotica.com
U nekadašnjoj tramvajskoj stanici, jednom od simbola Palića, danas je otvoren Turistički informativni centar, u koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uložilo sedam miliona dinara.
Оtvoren Turistički info centar na Paliću

Centar je svečano otvorio Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i resorni ministar, i tom prilikom istakao da Palić ima potencijal i zaslužuje da bude jedna od najvažnijih turističkih destinacija u našoj zemlji.

- Ovo je jedan od najboljih turističkih centara koje Srbija ima  i može da bude model turističkog informativnog centra kakve želimo da vidimo u mnogim mestima i turističkim destinacijama širom Srbije – naglasio je ministar Ljajić i dodao da je ovaj objekat samo jedan od četiri projekta koje je ministarstvo realizovalo prošle godine na Paliću a za koja je ukupno izdvojeno 19 miliona dinara.

Оtvoren Turistički info centar na Paliću

Оtvoren Turistički info centar na Paliću

Nekadašnja tramvajska stanica

- Spremni smo da i ove godine finansiramo projekte koji su u funkciji razvoja turizma na Paliću, koji moramo da pozicioniramo kao jednu od najvažnijih turističkih destinacija u čitavoj Srbiji – najavio je Ljajić. - Sa potencijalima koje ima, on to i zaslužuje, ali ne možemo više samo da govorimo o potencijalima i šansama, već moramo da govorimo o konkretnim rezultatima.

Iako pet objekata na Paliću prima vaučere, interesovanje uopšte nije veliko kao što je ta ostale delove zemlje, što se takođe mora promeniti.

- Zaključno sa današnjim danom podeljeno 11.198 vaučera, mahom penzionerima i to uglavnom za Lukovsku banju, Prolom banju i Banju Koviljaču – predočio je Ljajić. - U prva dva meseca imamo rast broja turista za 15 odsto, a rast inostranih turista čak 32 odsto, i verujem da ćemo u celoj Srbiji imati rekordnu turističku godinu.

Оtvoren Turistički info centar na Paliću

Po rečima Jenea Maglaija, postepeno je učinjen ozbiljan iskorak za razvoj turizma na Paliću.

- Master plan je usvojen, priprema se međunarodni tender, i aktivno se radi na rešavanju projekta biodiverziteta Palićkog jezera, a sve to u globalu čini da Palić ima perspektivu da postane turistički centar i da ga ponovo dovedemo u ono stanje kada je bio brend celog regiona – najavio je Maglai.

Оtvoren Turistički info centar na Paliću

Otvaranje info centra je jedan od primera dobre saradnje republičke i lokalne vlasti.

- Neračunajući zakonska transferna sredstva, u protekle dve godine je više od 300 miliona dinara iz republičkog budžeta stiglo za realizaciju projekata u Subotici. Zbog toga smo veoma zadovoljni odnosom republike prema Subotici, ali bih voleo da se u narednom periodu komunikacija između lokalnih samouprava i republike poboljša i da imamo još više realizovanih projekata – smatra Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog okruga.

Ovom prilikom dodeljena su i priznanja za zasluge u turizmu koja su dobili Vila „Minić“, direktorka hotela „Prezident“ Olivera Imbronović i hoteli „Galleria“ i „Gloria“.

Оtvoren Turistički info centar na Paliću

Izvor: Subotica.com
Obilazak obnovljenog dela Letnje pozornice i otvaranje Turističko-informativnog centra na Paliću Obilazak obnovljenog dela Letnje pozornice i otvaranje Turističko-informativnog centra na Paliću Obilazak obnovljenog dela Letnje pozornice i otvaranje Turističko-informativnog centra na Paliću Obilazak obnovljenog dela Letnje pozornice i otvaranje Turističko-informativnog centra na Paliću Obilazak obnovljenog dela Letnje pozornice i otvaranje Turističko-informativnog centra na Paliću Obilazak obnovljenog dela Letnje pozornice i otvaranje Turističko-informativnog centra na Paliću Obilazak obnovljenog dela Letnje pozornice i otvaranje Turističko-informativnog centra na Paliću Obilazak obnovljenog dela Letnje pozornice i otvaranje Turističko-informativnog centra na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 54
Pregleda: 13316

Povezana vest

Povezane teme

jene maglai

turisti na paliću

turizam palić

letnja pozornica

turistička organizacija subotica

Rasim Ljajić

turizam na paliću

turistička ponuda palića

turizam

turističko informativni centar palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.