Komentara: 13
Pregleda: 9634

Subotičanin biciklom prešao 4.000 kilometara za 40 dana

24.04.2015. u 18:33h
Izvor: RTV Yueco
U želji da upozna i nađe spoj između kultura, subotičanin Ognjen Joldžić sredinom marta pošao je na jedno neobično i dugo putovanje do Turske i to biciklom. Put koji je sebi zacrtao trajao je 40 dana, a na “dva točka” prevalio je čak 4.000 kilometara. Ognjen se vratio u Suboticu sa puno pozitivnih utisaka, a na putovanju kroz Srbiju, Grčku, i Tursku upoznao je mnogo novih prijatelja.
Subotičanin biciklom prešao 4.000 kilometara za 40 dana

Subotičanin Ognjen Joldžić vratio se u Suboticu posle 40 dana provedenih na putevima u Srbiji, Makedoniji, Grčkoj i Turskoj. Njegov konačni cilj na putu dugom 4000 kilometata bila je Turska odnosno grad Istanbul gde su ga dočekali drugari sa kojima je delio dobro i zlo u dalekim Sjedinjenim Američkim Državama. Ognjen se vratio u Suboticu sa puno lepih uspomena, upoznao je mnoge ljude koji su mu pomogli da ostvari svoj konačan cilj.

Na svom putovanju Ognjen je posetio je Istanbul, Izmir, Hilandar na Svetoj gori i Skoplje gde je posetio Milanski krst visok 66 metara. Sve je to zabeležio kamerom, a ideja mu je bila da ljudima predstavi religije i da ih približi, i da ujedno ljudima skrenem pažnju da treba da treniraju, a ne samo da sede ispred kompjutera i televizora.

Ognjen je po povratku u svoj grad rekao da na ovome neće stati, nagoveštavajući da mu je sledeći cilj Amerika, odnosno vožnja po Aljaski.

Subotičanin biciklom prešao 4.000 kilometara za 40 dana

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 9634
Povezane teme

biciklizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.