Komentara: 26
Pregleda: 11313

Spartakovi Ilić i Milošević sa Srbijom šampioni sveta u fudbalu!

20.06.2015. u 11:31h
Izvor: Subotica.com
Zvuči nestvarno, ali tako je - Srbija je u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu pobedila Brazil! Junaci su "orlići", igrači omladinske selekcije koji su petostruke šampione sveta savladali posle produžetaka sa 2:1. U nacionalnoj selekciji igrala su i dva igrača iz Spartaka.
Spartakovi Ilić i Milošević sa Srbijom šampioni sveta u fudbalu!

Srbija je šampion sveta u fudbalu za igrače do 20 godina. U neverovatnom finalu Srbija je savladala svetsku silu Brazil posle produžetaka rezultatom 2:1 i time po prvi put osvojila titulu u istoriji naše države.

Izabranici Veljka Paunovića su partijama i ponašanjem na šampionatu na Novom Zelandu oduševili naciju, vratili veru u fudbal i pokazali kako se bori za nacionalni tim. Finale sa Brazilom predstavljalo je poslasticu i priliku da se ponovi uspeh čuvenih "čileanaca", generacija koja se 1987. godine popela na krov sveta.

Povela je Srbija preko Mandića u 70' minutu meča, a samo 2 minuta kasnije Brazilci su izjednačili.

U nacionalnoj selekciji svoje minute su imali i prvotimci Spartaka, dva Stefana - Milošević i Ilić. Upravo ovaj drugi je vrlo zaslužan za drugi gol u 117' minutu meča pošto je povukao jednu polukontru, odlično se okrenuo u poslednjoj trećini srpske odbrane, precizno prosledio do Živkovića, a Maksimović se podvukao iza odbrane Brazila i doneo veliku radost navijačima Srbije.

Spartakovi Ilić i Milošević sa Srbijom šampioni sveta u fudbalu!

Ilić i Milošević (foto: Blic)

Dva minuta kasnije Stefan Ilić je mogao da preotme svu slavu na sebe, pogotovo od odličnog golmana Rajkovića, pošto je u 119' minutu izbio sam ispred protivničkog golmana, ali iz povoljne šanse brzopleto je šutirao... međutim to nije bilo kažnjeno u minutu produžetka.

Drugi Stefan, brzonogi Milošević, iskoristio je svoju minutažu na ovom prvenstvu, pogotovo u polufinalu protiv reprezentacije Malija, kada je užao u poslednjoj četvrtini meča, a ostao do poslednjeg minuta, uključujući i produžetke.

Na tom spisku trebao se naći i Plavšić, ali nije otputovao za Novi Zeland jer je takođe nastupajući za reprezentaciju doživeo povredu koja ga je sprečila da pomogne Spartaku u završnici sezone, ali koja nije zalečena dovoljno da nastupi i na Svetskom prvenstvu.

Spartakovi Ilić i Milošević sa Srbijom šampioni sveta u fudbalu!

Uskoro detaljnije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 11313
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.