Komentara: 1
Pregleda: 1225
Video

Fudbal: Spartak golom Marčića slavio protiv Mladosti

27.10.2020. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka pobedili su Mladost iz Lučana sa 1:0. U borbenoj i do kraja neizvesnoj utakmica koja je imala epitet derbija Milan Marčić se pobrinuo da reši pobednika i doneo Subotičanima nova tri boda. U narednom kolu sledi gostovanje Napretku, a zatim u Suboticu dolazi Partizan.
Fudbal: Spartak golom Marčića slavio protiv Mladosti

Slavio je Spartak Ždrepčeva krv protiv Mladosti minimalnim rezultatom 1:0, ali vrednim za nova tri boda u 12. kolu Linglong Superlige Srbije. Iako je domaći tim imao inicijativu i veći posed lopte, čvrsta odbrana Mladosti se nije predavala. Svaki pokušaj Subotičana bio je osujećen sve do nastavka, tačnije 52. minuta kada je Milan Marčić doneo radost "golubovima". Još jednom su Lučanci pokazali da protiv njih nije ni malo lako igrati, ali i tim Vladimira Gaćinovića da do poslednjeg minuta ne odustaje od igre na gol više.

Nije mnogo toga viđeno u prvom poluvremenu osim dinamične igre. Čvrsta i stamena odbrana Mladosti nije dozvolila Subotičanima da se razmahnu. Iako su od starta „golbovi“ nametnuli ritam i imali veću želju da dođu do pobede, pravi put do Zečevićevog gola nisu pronašli. U drugom minutu Denković je izbio u prvi plan nakon duplog pasa sa Šormazom, ali je lopta umakla, a iskusni Zečević je vešto intervenisao ispred veziste  plavo – belih.

Gosti su se osmelili na šut ka golu Spartaka na isteku 15. minuta, ali je lopta posle Ješićevog udarca iz daljine završila visoko iznad prečke. Najbliži da dođu do prednosti Subotičani su bili u 23. minutu. David Dunđerski je ostao sam na ivici kaznenog prostora, uputio udarac, a Zečević uz veliki napor odbranio i loptu izbacio u korner. Umalo gosti nisu kaznili propuštenu priliku Subotičana. Lazar Jovanović je vešto uposlio Oditu na petercu, ali je tamnoputi igrač Lučanaca nespretnoodreagovao i na sreću domaćina loptu poslao pored gola.

Imali su „golubovi“ još dve poluprilike, međutim posle oba pokušaja Denkovića lopta je završila van okvira. U smom finišu prvog dela Mladost je mogla da stekne prednost. Kos je izveo udarac iz ugla i za malo svom timu doneo radost.

U drugom delu meča su „golubovi“ nastavili svoje atakovanje na gol Mladosti što se isplatilo već u 52. minutu. Mile Savković je pokušao iskosa s desne strane, njegov šut je izblokiran, ali je odbijenu loptu prihvatio Milan Marčić i plasirao je u gornji dalji ugao za radost plavo – belih -1:0. Imali su Lučanci priliku posle prekida. Miloš Šatara je bio najviši u skoku nakon udarca iz ugla, glavom je tukao, ali je Dubljanić odbranio.

Našao se Šimura u dobroj prilici posle centaršuta Savkovića, zakačio je loptu glavom, ali je ona završila pored gola. Zapretili su potom gosti, Aleksandar Ješić je centrirao sa leve strane, mladi Babić za malo okasnio i propustio priliku da izjednači. Usledio je period ofanzivnije igre Lučanaca, pokušavali su na sve načine da anuliraju prednost Spartaka i dođu bar do boda, ali su Subotičani odoleli i bodovi su ostali na severu Bačke.

Spartak  ŽK – Mladost 1:0 (0:0)
Marčić  52’

Spartak: Dubljanić, Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Milošević, Marčić, Šimura, Bijelović (Baić), Tufegdžić ( Vidović), Denković (Vidaković), Šormaz (Savković).

Mladost: Zečević, P.Jovanović, Šatara, Mićević, Cvetković, Krajišnik, Ješić, L. Jovanović, Stanisavljević (Radivojević), Odita (Babić), Kos.

Sažetak meča (snimak i montaža - Grozdana Spajić)

U narednom kolu Spartak gostuje u Kruševcu gde će se sastati sa Napretkom pred čijim golom je bivši član plavo – belog, Miloš Ostojić, a potom sledi utakmica na domaćem terenu kad u Suboticu dolazi Partizan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1225
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.