Komentara: 25
Pregleda: 4457

Saopštenje LDP povodom rasprave o Platou dr Zorana Đinđića

20.09.2011. u 17:54h
Saopštenje LDP povodom rasprave o Platou dr Zorana Đinđića

Saopštenje GO LDP Subotica povodom rasprave o Platou dr Zorana Đinđića

Gradski odbor Liberalno demokratske partije u Subotici smatra sramnim moralni pad političke klase našeg grada iskazan u javnoj diskusiji povodom Platoa dr Zorana Đinđića.

Profitiranje na uspomeni čoveka koji je konačno zatvorio stranicu ponižavajućih ratova i samouništavajuće ideologije u Srbiji, od onih koji bi trebali da dele i nastavljaju njegovu viziju, jeste najniži, primitivan nivo ponašanja, nakon kojeg može da usledi samo grubo međusobno vređanje i nasilje.

Ili, razumna reakcija javnog tužilaštva kojeg nema.

Dok javni tužilac odluči kako će postupiti, Liberalno demokratska partija ovim putem iskazuje svoje najdublje gnušanje prema nepoštovanju dela čoveka kojeg je veliki broj Subotičana istinski voleo.

Đinđić je bio dragi gost Subotice u teškim trenucima i uvek je imao najširu podršku građana. Ako su gradski političari možda i bili u dilemi - građani nikada nisu. Njegovo delo ne zaslužuje osećaj sramote kao prvu asocijaciju.

Sigurni smo da nikada ne bi smatrao da za uspomenu na bilo kojeg čoveka treba platiti pola miliona evra u vremenu u kojem polovina radno sposobnih stanovnika grada nema posao. Sigurni smo da nikada ne bi odobrio da se za uspomenu na bilo čije delo izdvoji novac u vrednosti od 20 uređenih stanova za parče betona, dve klupe, 3m visoku metalnu konstrukciju u vremenu u kojem jedan mlad čovek ne može ni da zamisli da zaradi za stan.

Sigurni smo i da Subotica i Subotičani i dalje poštuju i vole Zorana i da žele da njegova vizija i dalje bude ona kojom će se rukovoditi svaki javni funkcioner u gradu i državi.

Najmanje što Grad može da uradi da bi sačuvao Njegovu ideju i da bi se odužio građanima jeste da konačno raščisti pometnju stvorenu diletantskim pristupom izgradnji Platoa. Da jasno kaže zašto je izabrani projekat prilagođen mediteranskoj, a ne subotičkoj klimi, zašto su cene za svaki pojedini ugrađeni komad besmisleno previsoke, zašto se ne poštuju nikakvi rokovi izgradnje...!?

Za to nije potrebno ništa osim saglasnosti svih onih koji bi trebali da dele i nastavljaju Zoranovu viziju, bez obzira kojoj demokratski orijentisanoj političkoj partiji pripadaju.

O njihovim odlukama sudićemo, kao i svi Subotičani, prema načinu na koji se odnose prema liku i delu mučki ubijenog Premijera Srbije dr Zorana Đinđića.

 

Medijski tim LDP Subotica

 

Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 4457
Povezane teme

LDP Subotica

plato dr zorana djindjica

djindjivec plato

otvaranje platoa dr zoran đinđić

đinđićev plato

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.