Komentara: 4
Pregleda: 1927

Saopštenje Gr.O. DSS-a

02.04.2012. u 16:07h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje Gr.O. DSS-a

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Subotici najoštrije osuđuje pokušaj nekih političkih stranaka, nevladinih organizacija i pojedinaca da usvajanjem potpuno besmislene Deklaracije o položaju Vojvodine na vojvođanskoj konvenciji u Novom Sadu Vojvodini dodele status republike, i to u sastavu federalne Srbije. Ovakve ideje u vreme predizborne kampanje samo su pokušaj da se za pojedine stranke, učesnice ovog skupa, uopšte i čuje.

U Deklaraciji je, između ostalog, istaknuto da Vojvodina "plaća visoku cenu zajedničkog života sa Srbijom“ što je više nego direktno potpaljivanje opasnih strasti čije bi posledice mogle biti nesagledive, a fitilj u rukama i ovoga puta poput štafete drži predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko koja je uputila pismo podrške učesnicima.

Juče Kosovo, danas Vojvodina, sutra Sandžak, dok zemlju potpuno ne rasparčaju oni koji se danas sve više pozivaju samo na prava, a zaboravljaju da imaju i obavezu da poštuju pravne norme države u kojoj žive, umesto što stvaraju državu u državi.

DSS je godinama unazad upozoravao na ovakav opasan scenario, napravljen u autonomaškoj kuhinji iako su sa Konvencije, da ne pokvare postizborni koalicioni potencijal, izostali glavni kuvari .

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 1927
Povezane teme

Demokratska stranka Srbije Subotica

DSS Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.