• Pregleda: 1906

Sajam privrede u Subotici od 6. do 9. juna

Sajam privrede u Subotici od 6. do 9. juna

Ovogodišnji 6. Međunarodni i regionalni sajam privrede u Subotici održaće se od 6. do 9. juna. Organizator sajma je JKP “Subotičke pijace”, suorganizator Regionalna privredna komora Subotica, dok su pokrovitelji Lokalna samouprava Subotica i sekreterijat za privredu Vojvodine. Sajam će imati i podršku konzulata iz Hrvatske i Mađarske, što znači da će mnogi privrednici iz tog regiona takođe predstaviti svoje ponude. Ove godine sajam privrede biće proširen manifestacijom “Ukus i tradicije”, koji je organizovan i prošle godine, ali ne u sklopu sajma. Organizatori očekuju da će ove godine biti predstavljeno preko 200 izlagača.

Odlučeno je da se ove godine sajam organizuje nešto ranije nego inače, pre svega zbog velikih vrućina koje su ranijih godina remetile uslove održavanja sajma. Osim pomeranja datuma održavanja, još jedna od novina jeste da će ovogodišnji sajam biti prostorno proširen, što znači da će određeni štandovi biti postavljeni na i Trgu. Organizator sajma je JKP “Subotičke pijace”.

Regionalna privredna komora Subotica je suorganizator sajma, a njen cilj je da animira što veći broj predstavnika kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva. Podršku su dali i Konzulat Mađarske i Hrvatske, što znači da će i te zemlje imati imati svoje predstavnike.

Manifestacija “Ukus i tradicije”, koja će ove godine biti organizovana od 8. do 10. juna, poklopiće se sa Međunarodnim i regionalnim sajmom privrede, što organizatorima garantuje još veći broj izlagača koji će tih dana boraviti u Subotici.

Po prvi put na sajmu će zajednički nastupiti i Rotary klubovi iz Srbije i Mađarske, a organizatori očekuju da će ove godine biti predstavljeno preko 200 izlagača iz zemlje i inostranstva. Još jedna od prednosti junskog termina za ovaj sajam, jeste što će i mnoge srednje škole, i fakulteti moći da pogledaju raznovrsnost ponuda, s obzirom na to da u to vreme školska godina još uvek traje.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.