Komentara: 1
Pregleda: 3148
Foto

Region Severna Bačka ubedljivo najuspešniji na Olimpijadi radnika Vojvodine

17.10.2017. u 14:18h
Izvor: Subotica.com
Na Prvenstvu Vojvodine 2017, u okviru 12. sportske Olimpijade radnika, Region Severna Bačka je zauzeo ubedljivo prvo mesto, osvojivši 21 zlatnu, 17 srebrnih i 18 bronzanih medalja, čemu su značajno doprineli takmičari iz našeg grada.
Region Severna Bačka ubedljivo najuspešniji na Olimpijadi radnika Vojvodine

Prvenstvo Vojvodine održalo se u Bečeju i Novom Bečeju, u dva takmičarska vikenda, odnosno 23. i 24. septembra, i 7. i 8. oktobra. Učešće su uzeli takmičari iz sedam Regiona, koji su se nadmetali u 19 sportova za muškarce i 13 za žene. Region Severna Bačka predstavljalo je ukupno 357 takmičara, od čega 213 iz našeg grada.

Nakon završenog Prvenstva Vojvodine 2017, Region Severna Bačke je zauzeo ubedljivo prvo mesto u ukupnom plasmanu, osvojivši 21 zlatnu, 17 srebrnih i 18 bronzanih medalja, od čega su takmičari iz našeg grada osvojili 12 zlatnih, 11 srebrnih i 10 bronzanih odličja. Takmičari iz Bačke Topole i Malog Iđoša osvojili su sedam zlatnih, šest srebrnih i sedam bronzanih odličja, dok su takmičari iz Kanjiže osvojili dve zlatne i jednu bronzanu medalju.

Region Severna Bačka ubedljivo najuspešniji na Olimpijadi radnika Vojvodine

Predsednik Regionalnog društva za radnički sport "Severna Bačka", Ljubomir Obradović, rekao je da se ovakvi rezultati postižu u kontinuitetu od 2012. godine, te da je naš Region nosilac sportske rekreacije u Vojvodini.

- U poslednjih šest godina, ubedljivo smo prvi u Pokrajini, što potvrđuje da je Subotica grad sportova i da se rekreativci, bivši sportisti i oni koji se nikada nisu bavili sportom pronalaze u ovom vidu rekreacije. Ove godine je bila velika razlika između nas i drugoplasiranih, što po masovosti, što po uspehu, te u narednom periodu očekujemo i specijalna priznanja - rekao je Obradović.

Upitan da li će zbog kontinuiranih rezultata, naš grad biti domaćin nekog od narednih "Prvenstava Vojvodine", odgovorio je da su za to potrebna podrška i sredstva od lokalne samouprave.

- Volje i znanja imamo, takođe objekti postoje, tako da nam nisu potrebna velika ulaganja kako bismo bili domaćini. Međutim, problem su sredstva, jer da bi neko konkurisao za domaćina Prvenstva, u ciklusu koji traje četiri godine, morao bi da uplati oko 20 miliona dinara, odnosno to znači da bi lokalna samouprava godišnje morala za te potrebe da izdvoji 5 miliona dinara, koje bi uplaćivala Olimpijskom komitetu, što je u ovom trenutku limitirajući faktor za lokalnu samoupravu - objasnio je Obradović.

Region Severna Bačka ubedljivo najuspešniji na Olimpijadi radnika Vojvodine

Sekretarka Regionalnog društva za radnički sport "Severna Bačka", Merima Kulić, čestitala je svim osvajačima medalja, istakavši da su zadovoljni postignutim rezultatom, za koji su zaslužni najviše takmičari iz Subotice.

- Naredne 2018. godine, čeka nas veliki posao. Na proleće će se održati sva opštinska takmičenja, nakon kojih ćemo dve prvoplasirane ekipe iz Subotice poslati na regionalno takmičenje, koje će se održati na jesen. Svi osvajači zlatnih medalja na ovogodišnjem Prvenstvu Vojvodine, direktno su se plasirali na Olimpijadu radnika 2019. godine, a osim izbornih takmičenja, sledeće godine će se održati i Kup Vojvodine u sedam sportskih disciplina - najavila je Kulić predstojeće sportske događaje.

Region Severna Bačka ubedljivo najuspešniji na Olimpijadi radnika Vojvodine

Predsednik Gradskog saveza "Sport za sve" Subotice, Marko Marjanušić, podsetio je na važnost bavljenja sportom.

- Nama je cilj da ljude podsetimo na to koliko je rekreacija važna, kao i da potrebno da steknu naviku bavljenja sportom. Rekreacija je dobra kako za zdravlje, tako i za kondiciju i regulisanje kilaže. Za sportske aktivnosti možemo koristi sve ono što nas okružuje, parkove, livade i šume, a njima se mogu baviti rekreativnci, bivši sportisti i oni koji se nikada nisu bavili sportom - istakao je  Marjanušić.

Region Severna Bačka ubedljivo najuspešniji na Olimpijadi radnika Vojvodine

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3148

Povezana vest

Povezane teme

sport subotica

sportska olimpijada

olimpijada radnika vojvodine

bavljenje sportom

sport za sve

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.