• Pregleda: 2848

Radovi na krovu hrama Vaznesenja Gospodnjeg

U toku su radovi na obnovi i postavljanju novog krovnog pokrivača na hramu Vaznesenja Gospodnjeg.
Radovi na krovu hrama Vaznesenja Gospodnjeg

Umesto dosadašnjih dotrajalih termit obloga na krovnu konstrukciju najstarijeg pravoslavnog verskog objekta u gradu, biće postavljen bakarni pokrov. Uz donaciju u materijalu, sredstvima Grada i parohijske opštine, ukoliko vremenske prilike dozvole, posao će biti završen za najviše dve nedelje, nakon čega sledi prikupljanje sredstava za obnovu fasade koja je planirana za početak proleća naredne godine.

Potrebno je prikupiti još oko 5 miliona dinara kako bi se fasada objekta izgrađenog 1723. godine obnovila.

Izvor: RTV City

povezane teme

6
Bunjevac Odgovori
Fala Bogu!
Nebitno Odgovori
Otac Dragan Stokin se danas preko jedne [*...*] lokalne televizije [*...*] čudom čudi što se Srbi slabo odazivaju pozivu da daju prilog za obnovu crkve. E pa, odziv je srazmeran odnosu "predstavnika" srpske nacije (crkve, političara i razne društvene "elite") prema Srbima i pravoslavlju.

Draga "gospodo", kako ste sejali tako sada žanjete. Nije vama stalo do Srba i pravoslavlja nego do funkcija, položaja, novca i privilegija. Sve vam se to o glavu obija.

"Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti."
luka Odgovori
dok ovce gladuju pastiri se kupaju u zlatu. Računaju oprostiće dragi bog ako krov bude što skuplji. i pade izbor na "obojeni metali ". Sve u skladu sa situacijom. Sad će ovima što su se krstili pod stare dane biti puno lakše i lepše da se svaki puta kad prođu pored crkve brzo prekrste tri puta, pa bilo to i sto sto puta dnevno, gledali na TV pinku, tako rade žestoki momci .........................
dragan Odgovori
Fala Bogu bas je krov bio los...BRAVOOO
Mister No Odgovori
Otac Dragan se čudi jer Srbi slabo pomažu svoju crkvu.Oče Dragane , znam da Vas neću utešiti ali kod nas katolika je stanje možda malo bolje.Mnogi ''veliki ''pravoslavci sisaju krv svojoj braći i sunarodnicima bogateći se, kod katolika je stanje identično.Mnogi pravoslavci misle da su pravoslavci ako pijani mašu sa tri prsta , katolici ne mašu sa tri prsta ali slično vide veru i crkvu.Moj drugar ..... je pravoslavne vere.Kada se napije sluša pravoslavnu duhovnu muziku ( koja je zaista dobra ) preko you tube-a i misli da je zbog toga veliki vernik.Braćo u Hristu,želim Vam da što pre popravite krov na svojoj crkvi i da bude puna vernika a ne da služi za ukras.
x3 Odgovori
Dok je popova bice i L...VA.Interesantno je , ispada da ,sto je narod obrazovaniji on je naivniji .Tip se razmase kandilom i u ime >>> boga?!?!? , ode sto evrica .A FISKALNI .HE HE, a pa da crkva je neprofitabilna organizacija ,pa nepodleze tome. Zato nam izmedju ostalog ovako i ide .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.