• Pregleda: 3146

Radio Subotica proslavio 45. rođendan

Nakon 30 godina podstanarstva Radio Subotica je danas zvanično proslavila useljenje u svoje prostorije. Osim useljenja u nove prostorije, najstariji radio u gradu je obeležio je i 45 godina postojanja, u okviru manifestacija proslave Dana grada. Nova adresa Radio Subotice je Park Rajhl Ferenca 1-8., a u adaptaciju novih prostorija grad je uložio 5 miliona dinara.
Radio Subotica proslavio 45. rođendan

Nastariji radio u Subotici, Radio Subotica danas je svečano obeležio 45-ti rođendan i preseljenje u nove prostorije. Ovaj radio trenutno zapošljava 47 ljudi  koji učestvuju u realizaciji programa na: srpskom, hrvatskom, bunjevačkom, mađarskom i nemačkom jeziku. Osnivač Radio Subotice je Skupština grada Subotice.

Obeležavanju jubileja 45 godia postojanja, najstarijeg radija u gradu prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave koja je osnivač ovog medija, zatim predstavnici javnih preduzeća, kao i ustanova kulture i nacionalnih saveta, kao i mnogobrojni gosti.  Radio Subotica je osim rođendana danas proslavila i činjenicu da su nakon 30 godina boravka u iznajmljenom prostoru napokon u svojim prostorijama.

U adaptaciju novog poslovnog prostora Radio Subotice Grad je uložio 5 miliona dinara. Adaptirane su prostorije za rad novinara sa četiri nova studija. Uvedena je nova strujna, računarska i telefonska mreža, a signal do predajnika stiže digitalnim putem, a obnovljen je i deo računarske i studijske tehnike

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

9
subotičanka Odgovori
Grad uložio 5 miliona dinara,ne grad već poreski obveznici - građani, ovo nije radio Subotica, ovo je radio lokalne vlasti, političara, tajkuna a narod nek plaća.
torajemi Odgovori
Dakle,za preseljenje 5 miliona dinara.A godišnje iz gradske nam kase po planu 60 milona dinatra.Prema rebalansu,izveštaja iz juna meseca, potrošeno 40 milona.Prosek plate oko 40.000 dinara.Ukupno zaposlenih takođe ok magične brojke -40.Dokazi:materijali Skupštine grada,službeni listovi,danas objavljene izjave direktora Radio Subotice......Da li i Vi slušate Radio Suboticu ?
marija Odgovori
Pozdrav za radio Su, cestitam im uselenje u nove prostorije, mislim da im je rodjendan u novembru, a zaista tu novu ulicu ne znam, koji je stari naziv. U svakom slucaju CESTITAMMMMMMM !
Mister No Odgovori
Napred Radio Subotica!
uvek u pravu Odgovori
Ala ti milioni lako padaju. Stiče se utisak da ovaj grad uopšte nije siromašan pošto nema dana da ne padne po neki milion.Istina je da tu ima čak i situacija gde je novac uložen u prave namene.
clouseau Odgovori
Radio Suotica, i Studio 3 su mi ostali u lepom secanju, iz, na zalost davnih, davnih vremena. Nisam siguran da mogu da smislim razlog zbog cega se se preselili iz svoje zgrade u vojni odsek, osim ako je neka pravno-imovinska problematika.
olivera Odgovori
Radio Subotica u novim prostorijama...imam utisak da je kvalitet zvuka lošiji, kao iz kante.
Always Ultra Odgovori
Ne primecujem razliku u kvalitetu zvuka.
Inace - Radio SU svakako ima najkvalitetniji muzicki program (to je tako vec decenijama) i za to je ocena 10.
U isto vreme - ima ocajne voditelje (i to je vec tradicija i izgleda da je zarazno). Voditeljica definitivno ima problema sa citanjem texta - muca i cita toliko sporo i monotono da vas smori u toj meri da cete ili zaspati ili promeniti stanicu !
Kalesu Odgovori
Marija, Radio Subotica slavi rođendan na dan pred nekadašnji dan republike - počela je emitovati 28. novembra 1968., a ulica, gde su sada, nekada je bila Lenjinov Park (to je zgrada u kojoj je i vojni odsek, ali i okružni zatvor, sa druge strane). Clouseau, u pravu ste, imovinsko pravna pitanja su po sredi: vlasnik "njihove bivše" zgrade u Jovana Mikića 12 je Nacionalna služba za zapošljavanje, koja bi da se, zapravo, vrati tamo, gde je, nekada jako davno, i bila. A legendarni "Studio 3" (jedna od prvih radijskih formi, emitovanih u stereo sistemu na FM talasima u Subotici, da bi se, kasnije, to proširilo na ceo program najstarijeg radija u gradu) svojevremeno je odlično zabavljao slušaoce, ali i vaspitavao muzički ukus subotičke omladine. Kako reče Always Ultra - muzika je uvek bila (a i sada je) za desetku. Posebna poslastica (retkost i danas, a kamo li tada) bio je živi program "Studija 3", svakog ponedeljka od 19 do 24 sata, realizovan u jednoj popularnoj subotičkoj diskoteci ("Akvarius u gostima, Vi i Studio 3", da li se neko seća? Ja - vrlo rado).
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.